Doğum tarihinde koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2002 Tr
Arkadaşlar merhaba;

Çalışan personellerin doğum tarihleri olan bir excel dosyası var. Ben koşullu biçimlendirmede nasıl bir şey yapmalıyım ki; bugün doğum günü olan kişinin satırı farklı bir renkte olsun.

Yani kişinin doğum tarihi 06/05/1980 mesela; ama bu gün o kişinin satırı renkli yansın..

Şimdiden teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Doğum tarihlerinin D1: D100 arasında olduğunu düşünürsek, Bu aralığı fare ile seçerek ( eğer tüm satır renkelenecekse A1: D100 aralığını )Koşullu biçimlendirmede formül bölümüne;

Kod:
=METNEÇEVİR($D1;"ggaa")=METNEÇEVİR(BUGÜN();"ggaa")
yazarak biçimden istediğiniz rengi seçin ve işlemi bitirin.

.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2002 Tr
Çok teşekkür ederim. Ben ise yan satırda doğum tarihlerinin yıllarını 2010 yapmış şekilde yazıp koşullu biçimlerndirmede bugün formülü yapmayı düşünmüştüm. Ekstra bir uğraştan kurtulmuş oldum. Tekrar teşekkürler
Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2002 Tr
Peki Ömer BEy başka bir soru sorsam size. Yazılı tarihleri aya göre sıralatma imkanı varmı. Mesela ocaklar şubatlar martlar gibi gibi.

Teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Tam olarak sorunuzu anlayamadım, küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklamaya çalışınız.

Ayrıca konu bütünlüğünü korumak için farklı konularla ilgili sorularınız için yeni konu başlığı açmanızı rica ederim.

.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2002 Tr
Ömer Bey ilginize teşekkür ederim. Farklı bir konuda açıp konu kirliliği ve fazlalığı yapmak istememiştim. Zaten gerek kalmadı. Bu şekilde yeterli oldu çalışmam. Çok sağolun..