dolgu renkli hücreleri saydırmak

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkdaşlar hocalarım forumda daha önce bu tarz bi konu açılmış ama benim sorum biraz daha ayrıntılı olduğu için bi sormak istedim örnekte ayrıntılı bir şekilde açıkladım yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Dolgu rengi olmayan hücreleri BEYAZ renk kullanarak renklendirmişsiniz.

Renk sayma işlemlerinde kriter olarak AO2:AR2 hücre aralığı kullanılmıştır. Bu hücrelere gerekli dolgu renkleri verilmiştir. Dolgu renklerini silerseniz formül doğru sonucu üretmez.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
yanlız hocam dolgu olmayanlarda sadece değer girilen verilerin sayısınız yazması gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sn hocalarım işin içinden çıkamadım bir göz atarsanız sevinicem.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sn korhan AYHAN hocam sanırım formülde bir tutarsızlık çıkıyor şimdi ayrıntılı bir şekilde denedim ama calışmıyor eski dolgulu hücreleri sayıyor fakat yeni dolgu yapılan hücreleri saymıyor.Bir bakarsanız sevinirim hocam.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Formülün doğru sonucu vermesi için sayfada değişiklik yaptıktan sonra F9 tuşuna basmanız gerekmektedir. Yada aşağıdaki kodu ilgili sayfanın kod bölümüne uygularsanız her hücre seçiminizde sayfadaki formüller otomatik olarak yeniden hesaplanır.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    Calculate
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Örnek dosya ekleyerek tutarsız olduğunu düşündüğünüz yerleri açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
hocam söylediğin kodları dosyaya ekledim ancak dolguyu girdiğimde dolgulu olan sayı artmıyor dolguyu sildiğimdede hiç bir değişim olmuyor sayılarda.

Ekli dosyalar