dosya kopyalama ile ilgili

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
çalıştığım firmada ay sonu hesapları yaptığım en az 25-30 sekmeden (sayfadan) ibaret çalışma dosyam var.formüllerden dolayı 10 mb lara kadar ulaşabiliyo ve ben maille patronlarıma yada ilgilere mail atmakta zorlanıyorum. hatta onların excel sürümleri değişik olunca bazı formülasyonlar (SERİAY mesela) hata veriyo

bunu önlemek adına benim aklıma gelen yapılıyo mu diye sormak istiyorum

benim formüllü dosyamı öyle bi kopyalama yapsak ki kopyalanan dosyada veriler hani kopyala yapıştırda özel yapıştır seçeneklerinden DEĞERLERİ ve SAYI BİÇİMLERİ gibi yapınca görülen sonuç gibi olsa

ben 2-3 sekmeli olan dosyaları basitce şöyle yapıp mail atıyorum sayfayı önce biçim kopyala ile satır ve sutun sayısı kadar aynı hale getirip verileri KOPYALA/ÖZEL YAPIŞTIR/DEĞERLERİ ve SAYI BİÇİMLERİ ile bunu hallediyorum ama sekmenin çok fazla olduğu dosyalarım var

yardımınızı bekliyorum

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

ilk sayfada tüm hücreleri seçin, sonra tüm sayfaları seçin, kopyala / özel yapıştır / değerleri.
sonra sayfaları çözün ve farklı kaydedin.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam anlayamadım
aynı anda birde boş excel çalışma sayfası açtım
benim formüllü dosyamda dediklerinizi yapınca tüm sekmeleri seçtiğim anda sağ tıklayınca başka komutlar çıkıyo

ben anlayamadım çözümünüzü

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam dediğinizi aynı sayfada yaptım ama asıl dosyamı 945 kilobyte
bi kopya aldım dedikleriniz yaptım her yerde sadece veri var ve 285 kb e düştü boyutu
çözümünüz buydu herhalde

ama bişe daha sorcam eğer gizli sekmeler varsa dosyamda nasıl çözüm olucak