dosya şişmesi

Excel Vers. ve Dili
ms office 2007
:yardim:
excel 2007 kullanıyorum ve dosyalarımızda feci şişmeler oluyor, tek çalışma sayfası, 10 sütun, 80 satır olsun. hani bu kadar basit bir tabloda sadece iki sütunu çarparak 3. bir sütuna yazdırdığımızı düşünelim... bu kadar basit bir excel dosyası ne boyutta olabilir?
cevap 75 mb
bu, proje takipçilerimizin ufak çalışmaları...
bir de benim muhasebe takibinde kullandığım az daha karışık formüllü ama yine de basit çalışmaların boyutları ise yer yer 100 mb oluyor.
hele sonuncu çalışmam da yukarıdaki kadar basit içerikli birqz daha fazla veriden ibaret o kadar, ama 115 mb.
iki sorun var: her zaman olmuyor bu, sıklıkla oluyor ve rarladığımda da bazen 75mb 50mbye iniyor, bazense 115 mb 1mbye iniyor.
ancak geçenlerde bir projemizde kullandığımız, formülsüz 3.000.000 milyon verilik bir dosyanın boyutu ise sadece 13mb idi.
dosyayla çalışıyorsunuz, korkarak arada bir kaydediyorsunuz, bakıyorsunuz 50kb, 90 kb vs... az daha zaman geçiyor 200kb 400kb... derken hafiften kasmaya başlamış, korkuyla kaydedip özelliklerine bakıyorsunuz, 50mb 70mb.
son dosyam için kayıtta 25mb gördüm, abartı geldi:) verileri kopyaladım başka bir yere ve oldu 115mb.
acil yardım edebilirseniz sevinirim, çünkü sıklıkla olmaya başladı bu.
denediğim çözümler dosyayı openoffice ile açmak, ama bir kar getirmedi küçük bir oranda düşürmek haricinde.
bilgisyarım minyatür bir uçak motoru gibi çalışıyor, kurtarınnnnn
peşinen teşekkürler

Son düzenleme:

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Merhaba

:yardim:
excel 2008 kullanıyorum ve dosyalarımızda feci şişmeler oluyor, tek çalışma sayfası, 10 sütun, 80 satır olsun. hani bu kadar basit bir tabloda sadece iki sütunu çarparak 3. bir sütuna yazdırdığımızı düşünelim... bu kadar basit bir excel dosyası ne boyutta olabilir?
cevap 75 mb
bu, proje takipçilerimizin ufak çalışmaları...
bir de benim muhasebe takibinde kullandığım az daha karışık formüllü ama yine de basit çalışmaların boyutları ise yer yer 100 mb oluyor.
hele sonuncu çalışmam da yukarıdaki kadar basit içerikli birqz daha fazla veriden ibaret o kadar, ama 115 mb.
iki sorun var: her zaman olmuyor bu, sıklıkla oluyor ve rarladığımda da bazen 75mb 50mbye iniyor, bazense 115 mb 1mbye iniyor.
ancak geçenlerde bir projemizde kullandığımız, formülsüz 3.000.000 milyon verilik bir dosyanın boyutu ise sadece 13mb idi.
dosyayla çalışıyorsunuz, korkarak arada bir kaydediyorsunuz, bakıyorsunuz 50kb, 90 kb vs... az daha zaman geçiyor 200kb 400kb... derken hafiften kasmaya başlamış, korkuyla kaydedip özelliklerine bakıyorsunuz, 50mb 70mb.
son dosyam için kayıtta 25mb gördüm, abartı geldi:) verileri kopyaladım başka bir yere ve oldu 115mb.
acil yardım edebilirseniz sevinirim, çünkü sıklıkla olmaya başladı bu.
denediğim çözümler dosyayı openoffice ile açmak, ama bir kar getirmedi küçük bir oranda düşürmek haricinde.
bilgisyarım minyatür bir uçak motoru gibi çalışıyor, kurtarınnnnn
peşinen teşekkürler
dosyaları zip yada rar formatında sıkıştırdığınızda boyut ne oluyor?

Excel Vers. ve Dili
ms office 2007
75 mblik bir dosya geçen gün rarladığımda 38 mbye düşmüştü. genelde böyle oluyor, ama az önce 114,515kblik bir dosya 920 kb ye düştü.
yani aritmetik bir şey şöyleyemiyorum

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
75 mblik bir dosya geçen gün rarladığımda 38 mbye düşmüştü. genelde böyle oluyor, ama az önce 114,515kblik bir dosya 920 kb ye düştü.
yani aritmetik bir şey şöyleyemiyorum
Ekte verdiğim eklentiyi. Çalıştırın.

fsr text dosyasında nasıl uygulanacağı açıklanmış.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Arkadaşım oldumu sonucu yazarmısın. Bendede bi dosya var 27 mb lık. Ama içine baksan 10 sayfa ve sadece içinde bir miktar çizim. Sayfanın 1'inin kopyasını yaratıyorum ve sorunun o sayfada olduğu ortaya çıkıyor. Şimdi verilen eklentiyi çalıştırdım ama değişen bişey olmadı. Totalı işaretleyip clean file dedim ve kaydettim. Yoksa başka adımları daha mı var.

Excel Vers. ve Dili
ms office 2007
çalışma xls ile oluyor diye kaydını değiştirdğimde 109mb 13mbye indi. clean file totalde şu an full performance ve ortalama 85 cpu ile çalışıyor 5 dakika olmuştur. bitsin sonucu yazacağım.

Excel Vers. ve Dili
ms office 2007
hocam 111 kbye düştü veri, normal bir 11kblik veri kadar hızlı akmıyor işlemlerim ama yine düştü mü düştü. teşekkürler...
ancak şimdi de aklıma yeni bir soru takıldı, ben bu sorunla karşılaştıkça her seferinde 20-30 dakika sadece bunu düzeltme çabalarıy ve 2007 formatlarımızı 2003e çevirmeyle mi geçecek?
hem ie eklentilerinde gerçekleşen bir kaç hata hem bilgisyar kullanmasını pek bilmeyen çalışanlarımıza bu durumun izahı hem de bu sıkışıklık iş gücümü feci artıracak, ancak çok teşekkür ederim hem ilgili brain'e hem çözüm sunan yurttaş'a
sessizce forumu takip etmeye ve arkadaş davet etmeye devam edeceğim herkese iyi günler

Excel Vers. ve Dili
ms office 2007
ufak bir uyarıda bulunayım, eklenti çalıştırıldığında, tüm formüller siliniyor ve sadece değerler ile hücre biçimlendirmeleri kalıyor, hatta eğer hücre boş ise dolgusu vs de sıfırlanıyor. Bir nevi kemer sıkma politikası gibi.
Yine de teşekkürler tekrar, ben sorunumun sebebini araştırayım, sanırım en ideal çözüm o kaynağı kurutmak olacak