dosya uzantısı değişikliği

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
selam.
Benim excel ile ilgili ciddi bir sorunum var (bana göre) eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şirketteki excel dosyalarından bir tanesi acsess dosyasına dönüşmüş ( kimin, nasıl yaptığı belli değil). bizim de bu dosyanın içeriğine ihtiyacımız var. İnternette kısaca araştırma yaptım ama bunla ilgili herhangi bir açıklama bulamadım. Bu *.mdb dosyasını tekrar excele geri çevirmek mümkün mü yani dosyanın içeriğindeki bilgileri kurtarabilirmiyiz.

Dosya acsessde de açılmıyor. Excelde açmak istediğimdeyse "bu dosya dış veri sorguları içeriyor" cümlesi karşıma çıkıyor. Bu rağmen dosyayı aç dediğimde "bu veri kaynağı görünür tablolar içermiyor" kelimesi yazıyor.

Eğer bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
office xp pro türkçe
dosya ad değiştir yapıp dosyanın uzantısını .mdb yi silip yerine .xls
yazmayı denedinizmi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
evet denedim ama hiç bir işe yaramadı. Açılan dosyanın içerisinde benim anlayamadığım harf ve semboller çıktı.

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
uzantıyı araçlar>klasör seçenekleri>görünüm>bilinen dosya türleri için uzantıları gizle seçeneğini kaldırdıktan sonramı değiştirdiniz eğer bu şekilde yapmadıysanız değişiklik işe yaramaz.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
dosya türü değiştirilmişse sistem geri yükleme işe yarayabilir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sizin dediğiniz seçenekleride yaptım ama gene işe yaramadı. Bu dosyadaki bilgilerede çok ihtiyacım var. Dosyayı burdan verme şansım varmı. Belki uzman arkadaşlar ne olduğunu net olarak cevap verebilirler.

Yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.