Dosyadan Veri alarak beyanname Doldurmak,

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
2013 EN
merhabalar, kullandığımız hazır paket programlardan alınan bir rapor aracılığı ile rapor içeriğini Excelde hazırlanmış olan beyannameye aktarmak istiyorum. ancak başaramadım dosya açılışında hata ile karşılaşmaktayım, ekte gönderdiğim prn uzantılı dosya verilerin alınacağı dosyadır.

Ayrıca başka bir konu da bir excel dosyasına Tüm beyannameleri tanımlamak istiyorum, ancak dosya açıldığında prn dosyası içindeki rapor hangisine ait ise onun doldurılmasını nasıl sağlayabilirim. bu alanda if sorgusu kullanılacak sanırım prn rapor dosyasında beyannameye ilişkin başlık bilgisi gelmektedir. Geçici, KDV, Kurumlar, Muhtasar vs. gibi

Konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Kurumlar vergisi beyannamesi ve kurum geçici vergi beyannamesi artık internetten gönderiliyor (zorunlu). Beyannamelerinizi excelde hazırlamanızı gereksiz buluyorum.

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
2013 EN
malumunuzdur ki bu beyannameler hala türkiyenin her yerinde internet üzerinden verilmiyor, ve birçok bölgede hala vedop2 projesi mevcut değil bu nedenle formların doldurulmasına ihtiyaç duyulmakta, 2. bir neden limit altında kalanlar istediği takdirde elden verebiliyor bu beyanları,kullandığımız programlar bu formları doldurmakta ancak bu formların bazıları artık ne hikmet ise maliye tarafından basılmamakta, bu nedenle böyle bir ihtiyaç hasıl olmuştur