Dosyayının açılışta biçimlenmesi

İstediğim şu arkadaşlar her excel dosyasının açıldığında en son nasıl kayıt olduysa o halde açılması. Demek istediğim en son ekranı kapla halde ise öle açılması ve ya sağa yatık şekilde kayıt olduysa öle açılması. Bu mümkün mü, yani her dosyanın kendine ait açılış yeri?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Burada dosyanın ne tür biçimlerinin dikkate alınacağını belirleyerek, bir auto_close prosedürü ile bu özellikleri bir sayfaya kaydedin, daha sonrada bir auto_open prosedürü ile bu sayfadan özellikleri okuyarak son kaydedildiği şekilde açılmasını sağlayabilirsiniz.

Sayın leventm, çok güzel cevap vermişsiniz ; ama bu auto open prosedürünü nasıl yapacağız. Arama yaptırdım ama bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu şekilde sorunuza cevap vermek zor, ne tür özelliklerin sabit kalmasını istediğinizi belirtmeniz gerekir.

Dosyanın full ekran değilde, mesela sağa doğru dayalı ekranı eşit ikiye bölecek şekilde kalmasını istiyorum. Yada şöyle diyelim dosyayı açtığımzda, monitörü sağdan sola 10 eşit parçadan oluşmuşsa, sağdan 3 parçanın genişliğinde açılsın istiyorum.