DTPicker Formati

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Ingilizce
Merhaba Arkadaslar,

Istenilen tarih araligindaki bilgileri alabilmek icin baslangic tarihi ve bitis tarihini secmek uzere iki adet DTPicker seklinde takvim kullandim ( Dogrumu yaptim bilmiyorum ). Sorun su ; bu tarihin formatini nasil degistirecegiz ?

Data sayfasinda tarihler dd/mm/yyyy seklinde geliyor, fakat DTPicker deki formati bir turlu o sekle getiremedim. mm/dd/yyyy seklinde geliyor.

Yardimlariniz ve desteginiz icin tesekkurler.

Excel Vers. ve Dili
tarkan@tarkanvural.com.tr
Valla bunu ben de çözememiştim calendar kullanmıştım onda da aynı sorunla karşılaştım. Ben farklı bir çözüm buldum. Şöyle;
4 tane textbox yarattım, form üzerine yerleştirdim , visible= false özelliği ekledim. Bir tanesine calendar'daki günü birine ayı birine de yılı yazdırttım. Dördüncü textbox'a da toplamlarını aldırdım

Textbox1.value = format(calendar1.value,"dd")
Textbox2.value = format(calendar1.value,"mm")
Textbox3.value = format(calendar1.value,"yyyy")
Textbox4.value = textbox1.value & "." & textbox2.value & "." & textbox3.value

gibi bişey yazmıştım sorunu hallettim. Bir deneyin derim.

İyi çalışmalar.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu bilgisayarınızın bölgesel ayarları ile ilgili bir sorun. Denetim masası-bölge ve dil seçeneklerinden gerekli düzeltmeyi yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
DTPicker nesnesini seçin, properties penceresinde önce format özelliğini 3-dtpCustop yapın. Sonra da CustomFormat özelliğinin sağındaki kutuya dd/MM/yyyy yazın. Buradaki MM 'nin büyük yazılması önemli. Sorununuz hallolacaktır.