Düşey ara işlevi hk.

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
Merahaba üstadlar,
Ek teki dosyada düşey ara ile ilgili sıkıntım var.Düşey ara formülünü aşağıya doğru sürükleyerek kopyaladığımda aranan hücre verisi değişmekte fakat düşey ara formül hücreleri aynı kalmakta.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Merahaba üstadlar,
Ek teki dosyada düşey ara ile ilgili sıkıntım var.Düşey ara formülünü aşağıya doğru sürükleyerek kopyaladığımda aranan hücre verisi değişmekte fakat düşey ara formül hücreleri aynı kalmakta.
DÜŞEYARA formülünde hangi arayı sabit tutmak istiyorsanız örneğin A2:E10 aralığıysa , formülde $A$2:$E$10 şeklinde yazarsanız ve aşağı doğru sürüklerseniz aralığı sabitleştirmiş olursunuz.

İ

İhsan Tank

Misafir
Merahaba üstadlar,
merhaba
B2 hücresine
Kod:
=DÜŞEYARA($A2;STOKLAR!$E:$G;2;0)
C2 hücresine
Kod:
=DÜŞEYARA($A2;STOKLAR!$E:$G;3;0)
D2 hücresine
Kod:
=İNDİS(STOKLAR!$B:$B;KAÇINCI($A2;STOKLAR!$E:$E;0);1)
bu formülleri yazın ve aşağıya doğru çoğaltın

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
06-10-2032
İhsan bey çok teşekkür ederim.
Herhalde ben işlevlerin ne olduğunu ve nerelerde hangi işlev kullanılabileceği noktasında çok yol almam gerek.İşlevler ve makro konusunda ücretli videolu seviyeyi sıfırdan alan bir eğitim seti varsa bilgilendiriseniz sevinirim.

Selametle Kalın.

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan bey çok teşekkür ederim.
Herhalde ben işlevlerin ne olduğunu ve nerelerde hangi işlev kullanılabileceği noktasında çok yol almam gerek.İşlevler ve makro konusunda ücretli videolu seviyeyi sıfırdan alan bir eğitim seti varsa bilgilendiriseniz sevinirim.

Selametle Kalın.
rica ederim
sitemizin Altın Üyelik bölümü var orada fonksiyonların nasıl çalıştığı anlatılıyor tavsiye ederim ayrıntılar için tıklayın
:yazici:

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
06-10-2032
Altın üyeliğimiz hayırlı olsunn