Düşeyara - Aranan kritere ait birden fazla değer

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba. Uzun zamandır arıyorum. Bu soruma cevap bulamadım. Benim yapmak istediğim şu:

İki tane veri mevcut:
1.Ahmet Mert
2. Ahmet Çalışkan

Düşeyara ile Ahmet yazdığım zaman karşısına hem Mert in Hem de Çalışkanın gelmesini istiyorum.Lütfen yardım edin.Örneği gönderiyorum..

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba. Uzun zamandır arıyorum. Bu soruma cevap bulamadım. Benim yapmak istediğim şu:

İki tane veri mevcut:
1.Ahmet Mert
2. Ahmet Çalışkan

Düşeyara ile Ahmet yazdığım zaman karşısına hem Mert in Hem de Çalışkanın gelmesini istiyorum.Lütfen yardım edin.Örneği gönderiyorum..
merhaba
D8 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($D$8:D8)>EĞERSAY($L$9:$L$1000;$C$8);"";İNDİS($M$9:$M$1000;KÜÇÜK(
EĞER($L$9:$L$1000=$C$8;SATIR($L$9:$L$1000)-SATIR($L$9)+1);SATIRSAY($D$8:D8))))
formülünü yazın. ve diziye çevirin.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formülde 1000 satır baz alınmıştır.
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.
Not : Ahmet'in birinin sonunda boşluk mevcut onu siliniz.
formülü aşağıya doğru çoğaltınız

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba. Yeni bir sorum daha var. Örnekte "bursa" için yazdığımda sonuç elde ediyorum ama bursanın altındaki bir hücreye örneğin A5 e antalya yazdıgım zaman onun bilgilerini de almak istiyorum.Ayrıca "tarih" bilgisinin yanında "katılımcılar" bilgilerini de aktarmak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Tekrar teşekkürler..

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba. Yeni bir sorum daha var. Örnekte "bursa" için yazdığımda sonuç elde ediyorum ama bursanın altındaki bir hücreye örneğin A5 e antalya yazdıgım zaman onun bilgilerini de almak istiyorum.Ayrıca "tarih" bilgisinin yanında "katılımcılar" bilgilerini de aktarmak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Tekrar teşekkürler..
formülle bunu yapmak için belli bir standart olmalı ve o standart yerler boş olur bilginiz olsun.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Standart var hocam. Her ilden en fazla 5 satır olur.Çözüm mümkün mü böyle?

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Hocam kusura bakmayın.Benim kafa gitmiş iyice:) Sonuçta A2 bizim arama yerimiz alt tarafa bir daha yazmamıza gerek yok.Alt tarafa Antalya yazmanın bi manası yok. Peki yan taraftaki başlıkları nasıl alıcam. "katılımcılar vs." Zahmet veriyorum.Teşekkürler..

İ

İhsan Tank

Misafir
Hocam kusura bakmayın.Benim kafa gitmiş iyice:) Sonuçta A2 bizim arama yerimiz alt tarafa bir daha yazmamıza gerek yok.Alt tarafa Antalya yazmanın bi manası yok. Peki yan taraftaki başlıkları nasıl alıcam. "katılımcılar vs." Zahmet veriyorum.Teşekkürler..
Merhaba
B2 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY(B$2:B2)>EĞERSAY(veri!$A$2:veri!$A$1000;$A$2);"";İNDİS(
veri!B$2:veri!B$1000;KÜÇÜK(EĞER(veri!$A$2:veri!$A$1000=$A$2;SATIR(
veri!$A$2:veri!$A$1000)-SATIR(veri!$A$2)+1);SATIRSAY(B$2:B2))))
Bu formülü kopyalayın sağ'a ve aşağıya doğru çoğaltın.
Not : Dizi formülüdür.
Not : D sütunu boş olduğundan formül sonucu sıfır olarak görünecektir.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Alt kısımlara da arama ölçütü yazmak isterseniz.

Linkteki #28 numaralı mesajı inceleyiniz.

http://www.excel.web.tr/f14/data-sayfasyndan-deoi-kenli-veri-alma-t100531/sayfa3.html

.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba
B2 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY(B$2:B2)>EĞERSAY(veri!$A$2:veri!$A$1000;$A$2);"";İNDİS(
veri!B$2:veri!B$1000;KÜÇÜK(EĞER(veri!$A$2:veri!$A$1000=$A$2;SATIR(
veri!$A$2:veri!$A$1000)-SATIR(veri!$A$2)+1);SATIRSAY(B$2:B2))))
Bu formülü kopyalayın sağ'a ve aşağıya doğru çoğaltın.
Not : Dizi formülüdür.
Not : D sütunu boş olduğundan formül sonucu sıfır olarak görünecektir.
İhsan Bey öncellikle çok teşekkür ediyorum.

İki formül arasında sadece $ işaret farkları var değilmi.$ ne anlama geliyor. Bir de DÜŞEYARA fonksiyonunda doğru-yanlış olayı var.Yazdığınız bu formülde böyle birşey mümkünmü? Mesela Bursa Belediyesi var veri sayfasında.Ben arama hücresine "Bursa" yazdığımda onu da getirmesini istiyorum.Olabilirmi?

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Bey öncellikle çok teşekkür ediyorum.

İki formül arasında sadece $ işaret farkları var değilmi.$ ne anlama geliyor. Bir de DÜŞEYARA fonksiyonunda doğru-yanlış olayı var.Yazdığınız bu formülde böyle birşey mümkünmü? Mesela Bursa Belediyesi var veri sayfasında.Ben arama hücresine "Bursa" yazdığımda onu da getirmesini istiyorum.Olabilirmi?
1. sorunuz :
Dolar işaretleri sabitlemeye yarar
örneğin
Kod:
=A1
Şeklinde ise hem sağ'a hemde aşağıya doğru hareket eder. Sağ'a çektiğinizde B1 aşağıya çektiğinizde A2 olur.
Kod:
=$A1
Şeklinde ise sağ'a çektiğinizde sabit aşağıya doğru çektiğinizde değişken olur. Sağ'a çektiğinizde A1 aşağıya çektiğinizde A2 yazar.
Kod:
=A$1
Şeklinde ise sağ'a çektiğinizde değişir aşağıya çektiğinizde değişmez. Sağ'a çektiğinizde B1 aşağıya çektiğinizde A1 görünür.
Kod:
=$A$1
Şeklinde ise hem aşağıya hemde sağ'a çekildiğinde hareket etmez. sağa çektiğinizde A1 aşağıya çektiğinizde A1 görünür.
kısaca Dolar işareti neyin önünde ise onu sabitler.
2. sorunuza gelince çok soru değiştiriyorsunuz ve dosya eklemiyorsunuz. Diğer arkadaşlara yapacağımız yardımları bu şekilde engelliyorsunuz. Tek seferde sorunuzu sorunuz ve biz de diğer arkadaşların yardımlarına yetişelim. Şimdi örnek dosya ekleyin bakalım çözebilirsek formülü göndeririz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Haklısınız. Bundan başka soru sormuyorum. Örnekteki dosyada arama kutusuna "bursa" yazdığımda veri sayfasındaki "bursa belediyesi"ni de cekmeye calısıyorum.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Haklısınız. Bundan başka soru sormuyorum. Örnekteki dosyada arama kutusuna "bursa" yazdığımda veri sayfasındaki "bursa belediyesi"ni de cekmeye calısıyorum.
Merhaba
B2 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY(B$2:B2)>EĞERSAY(siyah!$A$2:$A$1000;$A$2&"*");"";İNDİS(
siyah!B$2:B$1000;KÜÇÜK(EĞER(ESAYIYSA(MBUL($A$2;siyah!$A$2:$A$1000));SATIR(
siyah!$A$2:$A$1000)-SATIR(siyah!$A$2)+1);SATIRSAY(B$2:B2))))
bu formülü kopyalayın sağa ve aşağıya doğru çoğaltın.
Not : Ben size soru sormayın demedim sorunuzu değiştirmeyin dedim. Sorunuzu sorarsınız yanıtı alırsınız olur biter böylece bir sonraki seferinde sizde yardım alırsınız bizlerde başkalarının sorularına yanıt vermiş oluruz

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Soracak sorum kalmadı bu konuda. O açıdan söyledim. Çok yardımınız dokundu. Allah razı olsun..

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Hocam uyguladım oldu ama bir sıkıntı var. "Bursa" yazınca sonucu getiriyor ama "belediye" yazınca sonuç (Bursa Belediyesi) çıkmıyor?