DÜŞEYARA Formülü ile Getirilen Kayıt Sütunu Yerine Satırını Getirme

Hattushil

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-03-2028
Elimde 2 adet excel veri dosyası var ve yaklaşık 180 bin satırlı,
Bu 2 excel dosyasındaki eşleşen kayıtları düşeyara formülü kullanarak 3'üncü bir excel dosyasına çektiriyorum ama mevcut formülde getirdiği eşleşen sütunlar yerine eşleştirdiği kayıt satırlarını getirmesini istiyorum bunun için formülde nasıl bir düzenleme yapabilirim?

Kullanılan Formül,
=DÜŞEYARA('C:\Users\admin\Downloads\[b dosyası.xlsx]Sayfa1'!A197532;'C:\Users\admin\Downloads\[a dosyası.xlsx]Sayfa1'!$A:$A;1;0)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kaçıncı formülünü kullanarak deneyiniz.

Hattushil

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
23-03-2028
Yanlışsam lütfen düzeltin,
KAÇINCI Formülü eşletirilen verinin kaçıncı satırda olduğunu gösterir diye biliyorum. Benim istediğim eşleştirdiği satırın tamamını getirmesi.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Örnek bir dosya ekleyerek istediğinizi açıklar mısınız. Kapalı dosya eklemenize gerek yok, Sayfa1 den Sayfa2 ye diye düşünebilir siniz.

.

Hattushil

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
23-03-2028
Sayfa1'de T.C. Kimlik No - Sicil No - Adı Soyadı - Unvanı - Birimi bilgilerini içeren satırlar var, Sayfa2'de de Sicil No - Adı Soyadı - Mail Adresi gibi bilgiler içeren satırlar var.

Sayfa3'e DÜŞEYARA formülü ile eşleştirilen kayıtları getir diyorum.
Mevcut formülde eşleştirdiği kaydı getiriyor, eşleştirdiği kaydın satırını yani T.C. Kimlik No - Sicil No - Adı Soyadı - Unvanı - Birimi - Mail Adresi gibi tüm bilgilerinin bulunduğu satırı nasıl getirtebilirim?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
=DÜŞEYARA('C:\Users\admin\Downloads\[b dosyası.xlsx]Sayfa1'!A197532;'C:\Users\admin\Downloads\[a dosyası.xlsx]Sayfa1'!$A:$A;1;0)

Formüldeki Sayfa1'!$A:$A yerine Sayfa1'!$A:$D yazın. Ayrıca formülün sonundaki;
1- A sütunundaki veriyi getirir.
2 yaparsanız B, 3 yaparsanız C, 4 yaparsanız D sütunundaki veriyi getirir. Bu şekilde formülleri oluşturabilirsiniz.