düşeyara formülünde Linkleri bozmadan getirmek

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Ekli dosyamda Sayfa1'in a sutunundü ürün kodları var,
Sayfa iknin a sutununda ise bu ürünlere ait resmi olanların link verilmiş olduğu halde ürün kodları mevcut. (ürün ismi ile resim isimleri aynı)

Sayfa1 deki en son sutuna saadece resmi bulunan ürün kodlarının Sayfa2 den düşeyara formülü ile veya bir kod ile linklerinin bozulmadan getirilmesini istiyorum. Konu ile ilgilenecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar. Tahsin

Ekli dosyalar

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Bu tarz uyguluması olan yada konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Kodlar aşağıda, dosya ekte. Mantık şu; ilgili veriyi diğer sayfada aratıp bulup kopyalayıp aynı yere yapıştırıyoruz. Ben farklı bir sütunda değil ilk sütunda yaptım işlemi.

Kod:
Sub kopyala()
On Error Resume Next
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet
Dim a As Range
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")

For i = 2 To s1.[A2].End(xlDown).Row
Set a = s2.Cells.Find(Cells(i, 1))
If Not a Is Nothing Then
a.Copy
s1.Cells(i, 1).Select
ActiveSheet.Paste
End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Sn. janveljan, sabah kalkar kalkmaz ilk işim buraya bakmak oldu, dahada güzel olmuş, eline sağlık, istediğim tam olarak buydu aslında, çok teşekkür ediyorum, sağolasın.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Ekli dosyamda Sayfa1'in a sutunundü ürün kodları var,
Sayfa iknin a sutununda ise bu ürünlere ait resmi olanların link verilmiş olduğu halde ürün kodları mevcut. (ürün ismi ile resim isimleri aynı)

Sayfa1 deki en son sutuna saadece resmi bulunan ürün kodlarının Sayfa2 den düşeyara formülü ile veya bir kod ile linklerinin bozulmadan getirilmesini istiyorum. Konu ile ilgilenecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar. Tahsin
Bir örnek de benden.

.

Ekli dosyalar

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
sn. yurttas, formülle çok ihtiyacım vardı, farklı bir sutunda link vermek adına çok iyi oldu, arşivime ekliyorum, ilgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum. Saygılar

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Resim isimlerinin birebir eşleşmesi

Kodlar aşağıda, dosya ekte. Mantık şu; ilgili veriyi diğer sayfada aratıp bulup kopyalayıp aynı yere yapıştırıyoruz. Ben farklı bir sütunda değil ilk sütunda yaptım işlemi.

Kod:
Sub kopyala()
On Error Resume Next
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet
Dim a As Range
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")

For i = 2 To s1.[A2].End(xlDown).Row
Set a = s2.Cells.Find(Cells(i, 1))
If Not a Is Nothing Then
a.Copy
s1.Cells(i, 1).Select
ActiveSheet.Paste
End If
Next
End Sub
sn. janveljan yukarıdaki kodlar için tekrar teşekkür ediyorum, kullanım sırasında farkkettim , kodlar ile resim isimlerinin aynı olduğunu söylemiştik, link verirken kod içerisinde örneğin "Z5" şeklinde bir kod var, bu koda ait resim olmamasına rağmen Resim dosyasındaki "BEYAZ5" şeklindeki başka bir resimle ilişki kurup link veriyor, acaba isimlerin birebir eşlemesini yapabilirmiyiz. Teşekkür ederim.