Düşeyara formülüne bir sütun daha ekleme nasıl yapılır

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-10-2025
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(SOLDAN(G2;MBUL("MAH.";G2)+3)&H2;'TABLO BİLGİLERİ'!C:F;4;0));"HATA";DÜŞEYARA(SOLDAN(G2;MBUL("MAH.";G2)+3)&H2;'TABLO BİLGİLERİ'!C:F;4;0)) elimde böyle bir formul var bu formüle şunu entegre etmek istiyorum. diyelim E sütununda çeşitli koşullar var ve E sutununda ki koşulu da sağladığında formul gerekli atamayı yapsın.
bu formul diyor ki a mahallesi b şehrinde ise sorumlusu x kişi olsun formulun başına demek istiyorum ki abc dosyası a mahallesinde b şehrinde ise sorumlusu x olsun. E sutunundaki koşul sabit SED diye bir kelime olacak değişik koşullarda olacak aynı sutunda ama SED kelimesini E sutununda görünce yukarıdaki koşulları da sağlayarak atama yapmalı :(( çözemedim

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
25-10-2025
=EĞER(VE(F2="SED";F:F);EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(SOLDAN(G2;MBUL("MAH.";G2)+3)&H2;'TABLO BİLGİLERİ'!C:F;4;0));"HATA";DÜŞEYARA(SOLDAN(G2;MBUL("MAH.";G2)+3)&H2;'TABLO BİLGİLERİ'!C:F;4;0))) sonunda bu şekilde çözdüm arkadaslar farklı çözüm var isede paylaşırsanız sevinirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

İlk mesajınızda "E" sütunu demişsiniz fakat sonraki mesajınızda "F" sütununu kullanmışsınız.

Örnek dosya üzerinde ne yapmak istediğinizi açıklarsanız daha sağlıklı yardım alabilirsiniz.

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
25-10-2025
Merhaba,

İlk mesajınızda "E" sütunu demişsiniz fakat sonraki mesajınızda "F" sütununu kullanmışsınız.

Örnek dosya üzerinde ne yapmak istediğinizi açıklarsanız daha sağlıklı yardım alabilirsiniz.
Korhan Hocam ilginize teşekkürler. Evet dediğiniz gibi açıklamada E sütunu idi fakat gece çalışırken onu F sutununa taşıdım şimdi attığım tablo da ise L sutunundan çekecek SED ibaresini kendimce yaptım bir kontrol edersiniz yine de. G sutunundan Mahalleyi H sutunundan İlçeyi L sutunundan SED kelimesini alarak I sutununa isim atayacak SED ibaresi olmadığında ise listede ki gibi yanlış ibaresini atayacak. Hani gönül ister ki L sutunundan seçtiğim koşul ne ise ona göre isim atasın lakin huzurevine bakan kişi aynı zaman da sed Dosyasına da baktığı için sorun olusuyor o yüzden sadece sed koşulunu sağlamak istedim. liste de makro da var YUSUF44 hocamın büyük desteği oldu makro konusunda kendisine ve size tekrar teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
25-10-2025
Merhaba iyi akşamlar bu formülü çözdüm gece fakat şunu yapmak istiyorum şimdi aynı formül de SED sabit değilde ilk üç karakter SED olursa nasıl bir yol izlemeliyim bulamadım. =EĞER(VE(L7="SED";L:L);EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(SOLDAN(H7;MBUL("MAH.";H7)+3)&I7;'TABLO BİLGİLERİ'!B:E;4;0));"HATA";DÜŞEYARA(SOLDAN(H7;MBUL("MAH.";H7)+3)&I7;'TABLO BİLGİLERİ'!B:E;4;0))) formül bu örneğin SED BAŞVURU, yada SED İTİRAZ gibi ifadeler konulduğunda soldan ilk 3 karakteri (SED) almak istiyorum. topla.çarpım soldan, sağdan gibi bir kaç denemem oldu ya eksik yapıyorum ya da uyduramıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

Kod:
=EĞER(SOLDAN(L2;3)="SED";EĞERHATA(DÜŞEYARA(G2&H2;'TABLO BİLGİLERİ'!B:E;4;0);"HATA"))

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
25-10-2025
Deneyiniz.

Kod:
=EĞER(SOLDAN(L2;3)="SED";EĞERHATA(DÜŞEYARA(G2&H2;'TABLO BİLGİLERİ'!B:E;4;0);"HATA"))
Korhan Hocam çok güzel emeğine sağlık hemde formül kısalmış teşekkür ediyorum