Düşeyara ile başka kitaptan değer almak

Excel Vers. ve Dili
macro ve excel lazım acıl
Merhaba Arkadaşlar,

Sizlerden çok acil olarak bir yardım istiyorum düşeyara formülü bilen arkadaşlar hemen çözeceklerinden heminim ama lütfen yarım edin. T1 sayfasında A sütununda olan numaraların hepsi eğer T2 sayfasında A sütununda var ise T2 sayfasındaki Özelkod4 alanına yazılan değer T1 Sayfasına R sütundaki Özelkod alanına yazsın ve gene T1 sayfasında A sütununda olan numaraların hepsi eğer T2 sayfasında A sütununda var ise T2 sayfasındaki Özelkod5 alanına yazılan değer T1 Sayfasına S sütundaki Özelkod4 alanına yazsın yarımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Bu fonksiyonun çözeceği bir iş değil gibi. Ya da ben kavrayamadım noktasız yazdığınız için .Mantığı yakalamaya çalışıyorum ama mantıksal cümle okuyamıyorum . Ya da akış içinde kayboldum ...
Soru belki daha kısa tutulmuş mantıksal cümleler halinde belki daha anlaşılır olacak...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İki kitap açıkken T1 kitabının S11 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Not : Lütfen soru başlıklarınızda "acil" "yardım" şeklinde ibareler kullanmayınız. Zaten boş olan bir arkadaşımız sorunuzla ilgilenecektir.

Kod:
=DÜŞEYARA(A11;[T2.xls]Sayfa1!$A:$F;5;0)

Excel Vers. ve Dili
macro ve excel lazım acıl
Yazım hatalarım için herkesten özür dilerim ama çok acele bir işlemdi teşekkürler desteğiniz için arkadaşlar.