Düşeyara Sorunu?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010(64 bit) - Türkçe
Merhabalar;
Çok aradım ancak forumda işimi görecek bir kod/formül bulamadım varsa da atlamış olabilirim.

Örneğin;

Firma(A sütunu) Malzeme(B sütunu) Fiyat(C sütunu)
A firması Defter 2 TL
B firması Defter 1 TL
A firması Kalem 3 TL
C firması Silgi 4 TL

Diyelim ki, firmaların bulundugu açılır listeden kullanıcı A firmasını seçtiğinde, A firmasına ait olan Malzeme ve Fiyat bilgilerini Düşeyara fonksiyonu ile getirebiliyoruz, ancak listede de görüldüğü gibi A firmasını 1 den çok listede tekrarladığı zaman düşeyara fonksiyonu ilk satırdaki bilgiyi getiriyor, diğer satırdaki bilgiyi getirmiyor, benim ihtiyacım olan ise A firması seçildiğinde A firmasını ait malzemeleri ve fiyat bilgilerini başka bir sayfada veya başka bir alanda liste halinde yazsın.

NOT: excel deki filtreleme metodu işimi kısmen görüyor sorunuma tam anlamıyla çözüm getirmiyor.

Örnek dosya ektedir.
Soruna acil yardımda bulunursanız çok sevinirim, çok tşk ederim.

Ekli dosyalar

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
{ } şeklinde formüller dizi formülü olup formül çubuğunda iken direk ENTER'e basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak girilmelidir.

Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Ali Hocam'dan özür dileyerek bir örnek'te ben göndereyim
not : formüller dizi formülüdür aktif etmek için ctrl+shift+enter tuş kombinasyonunu kullanınız
dosya ektedir

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 En
Ali Bey'e bende bir soru sormak istiyorum. aynı örneğe tarih te eklersek. şöle ki firmaların 1. ayda ayrı 2.ayda ayrı rakamları içerdiğini düşünürsek. yani ay ay toplama yapabilirmiyiz ?

anlaşılması için örenk ekliyorum.

Son düzenleme:

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
H5 hücresinden firmayı, H6 hücresindende ayı seçiniz.

Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar