düşeyara sürekli yok hatası veriyor

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
ana sayfam ve tüm girişlerin kopyalandığı toplam sayfam var.(sayfa1,sayfa2,... sayfalarındaki tümlisteleri alt alta toplam sayfasına =a1,=a2.. mantığıyla kopyaladım) toplam sayfasında bir türlü düşey arayı çalıştıramıyorum.hep yok hatası veriyoryada yanlış değer veriyor.. Amacım bir ismi girdiğimde öğrenci notlarını tek tek görebilmek

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=DÜŞEYARA(A1;B6:F185;3;0)

Bu şekilde deneyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
teşekkür

Merhaba,

=DÜŞEYARA(A1;B6:F185;3;0)

Bu şekilde deneyiniz..

.
ömer bey,
Teşekkür ederim sorunu hallettim ancak hatamı da açıklarsanız bir daha aynı hataya düşmem en sona girdiğimiz 0 ın anlamı nedir 3 ün anlamı bulduğu verinin den itibaren sola doğru 3. veri anlamında diye biliyorum ama 0 ın anlamı nedir açıklayabilirseniz sevinirim.Teşekkür ederim ilginiz için...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Bakılan aralıktaki veriler artan şekilde sıralanmış işe en yakın eşleştirmeyi bulmak için doğru ( 1 ) kullanılır. ( Bu değer belirtilmediği zaman da doğru (1) ifade eder, siz belirtmediğiniz için hesaplama bu düzende yapılmıştır. ) eğer verileriniz bu düzende değilse tam eşleşeni bulmak için yanlış ( 0 ) kullanılır.

Detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz..

VLOOKUP-DÜŞEYARA UYGULAMASI

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
kalamoz yiyecek 80tl
kalamoz icecek 70 tl
minibar yiyecek 60 tl
burada yapmak istediğim fonksiyon a sütünündeki kalamozu filtreletip kalamozu bulduktan sonra b sütününü yiyecek kısmını buldurup c sütünündeki rakamı yazdırmak

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
burada yapmak istediğim fonksiyon a sütünündeki kalamozu filtreletip kalamozu bulduktan sonra b sütününü yiyecek kısmını buldurup c sütünündeki rakamı yazdırmak
Sorunuz TOPLA.ÇARPIM ile kolayca çözülür.

Excel Dersanesindeki TOPLA.ÇARPIM uygulamalarını inceleyiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
sorumu anlatamadım galiba ben bir sütündeki kalamozu bulmasını ( birden fazla kalamoz bulacaktır)bulduktan sonrada ikinci sütündada yiyecek bulmasını bunuda bulunca 3 sütündeki değeri almasını istiyorum yani kalamoz yanında yiyecek onun yanıdaki değer ayni zamanda 3 adet kalamoz bulup 2 adet yiyecek bulusa tabloda bunları toplatıp yazmasını istiyorum tabiki bu ikinci aşama

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
sorumu anlatamadım galiba ben bir sütündeki kalamozu bulmasını ( birden fazla kalamoz bulacaktır)bulduktan sonrada ikinci sütündada yiyecek bulmasını bunuda bulunca 3 sütündeki değeri almasını istiyorum
Sorunu anladık ve TOPLA.ÇARPIM ile kolayca yapılır diyoruz işte.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Teşekkürler

Bakılan aralıktaki veriler artan şekilde sıralanmış işe en yakın eşleştirmeyi bulmak için doğru ( 1 ) kullanılır. ( Bu değer belirtilmediği zaman da doğru (1) ifade eder, siz belirtmediğiniz için hesaplama bu düzende yapılmıştır. ) eğer verileriniz bu düzende değilse tam eşleşeni bulmak için yanlış ( 0 ) kullanılır.

Detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz..

VLOOKUP-DÜŞEYARA UYGULAMASI

.
ÖMER BEY ,İlginize teşekkür ederim.iyi Çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ali bey teşekkür ederim hallettim