"Düşeyara" tüm değerleri göstermek ve toplatmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 03,07
merhaba, hücreye girdiğim iş no suna ait malzemeyi ve kg ımını ilgili hücrelere yani c3 ve d3 e düşeyara formülü ile çağırabiliyorum yalnız benim sorunum şu; sayfa1 de aynı iş emrinden 2 veya daha fazla sayıda var, düşeyara formülü kullanınca sadece ilk bulduğu malzemeyi ve kg yi veriyor ben aynı iş emrine ait tüm malzemeleri ve kg ı görmek istiyorum, hatta daha ilerisi aynı iş emri ve aynı malzeme varsa bunların toplam kg ımını tek hücrede vermesi mümkünmüdür? şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba, hücreye girdiğim iş no suna ait malzemeyi ve kg ımını ilgili hücrelere yani c3 ve d3 e düşeyara formülü ile çağırabiliyorum yalnız benim sorunum şu; sayfa1 de aynı iş emrinden 2 veya daha fazla sayıda var, düşeyara formülü kullanınca sadece ilk bulduğu malzemeyi ve kg yi veriyor ben aynı iş emrine ait tüm malzemeleri ve kg ı görmek istiyorum, hatta daha ilerisi aynı iş emri ve aynı malzeme varsa bunların toplam kg ımını tek hücrede vermesi mümkünmüdür? şimdiden teşekkürler...
merhaba
C3 ile D20 arasındaki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

A1;

Kod:
=EĞERSAY(Sayfa1!B2:B100;B3)
Daha sonra aşağıdaki formülü C3 yazıp ctrl + shif + enter tuş kombinasyonu ile dizi formülüne çevirdikten sonra alt hücrelere kopyalayınız..

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(C$3:C3)>$A$1;"";İNDİS(Sayfa1!$C$2:$C$100;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa1!$B$2
:$B$100=$B$3;SATIR(Sayfa1!$B$2:$B$100)-SATIR(Sayfa1!$B$2)+1);SATIRSAY(C$3:C3))))
Son olarak aşağıdaki formülü D3 hücresine yazarak alt hücrelere kopyalayınız.

Kod:
=EĞER(C3="";"";TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$100=$B$3)*(Sayfa1!$C$2:$C$100=C3)
   *(Sayfa1!$D$2:$D$100)))
.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 03,07
Günaydın Sayın Ömer ve İhsan Tank;
Öncelikle soruma bu kadar kısa sürede yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sanırım sorumu eksik sunmuşum. Şöyle genişletebilirim ki mevcutta 3000 küsür sayıda satırı kapsayan ve sürekli artan bir listeden bilgi almaya çalışıyorum yani sayfa1 de verdiğim kısa örnek liste bu uzunlukta ve sürekli artmakta. Sayfa2 de ise bir tane iş nosuna ilişkin aramayı örnek olarak vermiştim, çalışmalarımda 10 veya 20 veya 30 tane iş nosuna ilişkin veri çekeceğim zamanlar olabiliyor. Yani sayfa2 deki tek satırlı tablo 20,30 veya 40 satırlı bir hal alabiliyor.
Ayrıca, aynı iş nosundan farklı malzeme olduğunda alta yeni bir satır açıp o malzeme türlerini alt alta verebilir mi?

Son düzenleme: