düşeyara ve eğer komutlarının birlikte kullanımı hk.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Merhaba arkadaşlar,

Siteye yeni üyeyim ve excel formullerini yeni öğrenmeye başladım. :) Çok faydalı bir site burası, inanılmaz işimi görüyor, öğretiyor. Ancak bir formül ne hikmetse zor geldi :) Yardımcı olabilirseniz sevinirim:

"Metin şeklinde verileri içeren iki sütunum var ve birincisinde tanımlanmış bir kelime içeriyorsa yanındaki sütunda ingilizcesini otomatik vermesini ancak bunu yaparken de alakasız (başka verilerle dolu) sütunları pas geçmesini istiyorum. Sorunum yaklaşık 4000 küsür satır içeren çalışma sayfamın ara ara dokunulmaması gereken satırları içermesi"

Ekli dosyada basite indirgediğim örnek mevcut.

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim,

Saygılar...

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
aramıza hoş geldiniz.
bu tanımlalar bir yerde mevcut mu yoksa excel bunu kendisi mi yapacak yani ingilizce kelimeleri excel kendisimi bulacak_?
yoksa bir tablo var mı_?

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Hosbulduk :)

Excel kendisi yapacak bu tanımlamaları. Verdiğim örnek için örneğin "Elma" yazısı yerine direkt "Apple" koyacak. Ana hatlarını öğrendiğimde bendeki stok kalemlerine ilişkin tabloda formülü ben detaylandırabilirim. Zaten amacım da öğrenmek :) O nedenle buraya kendi işimi atmıyorum sadece indirgenmiş bir örnek ekledim.

---> Sorunum arada başka verilerin olması. Öğrenmek ve geliştirmek istediğim durum ise "Veri Süz" yardımı olmadan direkt fonksiyon ile bu işin yapılıp yapılamayacağı :)

Umarım çok şey istemiyorumdur... :)

Zaman ayırdığınız için teşekkürler, saygılar...

İ

İhsan Tank

Misafir
bunu fonksiyon ile yapamazsınız belki makro ile çözülebilir.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Günaydın

İlginiz için teşekkür ederim :) O halde bu durum beni aşar...

Öğrenecek çok şey var!

Saygılar...