Düşeyara ve yaklasik metin

excelde gelen verileri sabit bir yere aktaracagim. Ornegin "Veli" degerini arıyorum Fakat gelen excel dosyasında bu sütun "A. Veli" şeklinde yazılmış olabilir yada hücrenin yazım boşlukları benim istediğim değere uymuyor olabilir.

Benim istedigim veriler ise daima sabit. Yani oyle bir düşeyara formülü yazmak istiyorum ki aradığım metin ya da hücre; birebir eşleşmese de o metni ya da hücredeki bilgiyi içeriyor olması yeterli olsun..

Simdiden tesekkurler

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Aşağıdaki gibi deneyin;

=DÜŞEYARA("*VELİ*";A1:B10;2;0)

Bu işime yaradı. Çok tesekkurler. Peki hucreyi aratırken, hucredeki degeri iceren degeri aratmak mumkun olur mu?

Yani hucredeki metni iceren metni aratmak istiyorum.. Yukarida cok acik olmadi sanirim...

Tamam öyle de coklu islem icin aranacak değeri hucreye atamam gerekli..Mesela

A3 hucresi "Veli" olsun fakat A4 hucresi "Mehmet" olsun.

Yani formülün "A3 hucresindeki metni iceren, metni bul ve degeri ver" demesi gerekli.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Veriyi alacağınız hücre C1 ise şöyle deneyin;

=DÜŞEYARA(BİRLEŞTİR("*";C1;"*");A1:B10;2;0)

Ben sorumu daha iyi anlatan ornek bir format hazırladım. İlginiz icin tesekkurler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. mehmett beyin son mesajını görmediniz herhalde. :hey:

F2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

=DÜŞEYARA("*"&E2&"*";$A$2:$B$17;2;0)

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Aradan 11 yıl geçmesine rağmen gönderileriniz işe yarıyor. Başta site admini olmak üzere yardımı dokunan herkese teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2010
türkçe
Sevgili deneyimli arkadaşlarım, aynı sorun bende de var. Çok acilde ihtiyacım var.

B hücresinde yazan kelime ile ı hücresinde yazan kelimenin yanındaki kodu a hücresine getirmek istiyorum fakat örnek verecek olursam b sutununda nar süpe . yazıyor ı sutunda ise nar super marketler diye yazıyor bunu nasıl esleştiririmm.

Yarımlarınız için şimiden tşk ederim
=DÜŞEYARA("*"&B54&"*";I:J;2;0)
bunu yazdım ama yok hatası verdi