DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=DÜŞEYARA($B2;MUAVİN!$B$2:$H$1000;3;0)
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR](MUAVİN!$A:$A;"*"&$B17&"*")=0;"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](MUAVİN!$A$1;[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR]("*"&$B17&"*";MUAVİN!$A:$A;0)-1;[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]4[/SIZE][/COLOR][/B]))
Merhaba, amternatif olsun.
MUAVİN sayfası A sütunu üzerinden işlem apmak isterseniz aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Formülün sonunda, mavi renklendirdiğim sayıyı, hangi sütundaki bilgiyi istiyorsanız, o sütunun sütun numarası-1 şekinde değiştirin.
Aranan değer yoksa (formüldeki EĞER(EĞERSAY...=0;"".... kısmı) sonuç BOŞ olarak döndürülür.
.Kod:=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR](MUAVİN!$A:$A;"*"&$B17&"*")=0;"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](MUAVİN!$A$1;[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR]("*"&$B17&"*";MUAVİN!$A:$A;0)-1;[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]4[/SIZE][/COLOR][/B]))
b sütunudaki sayıları a sütunundan parçaal formuluyle aldım. hatayı o sebeple alıyor olabilir miyim ?Muavin sayfasındaki B sütununda metin olarak saklanan sayıları, sayıya çeviriniz.
Düşeyarada aranan değer başta olmalı.Yani A dan başlıyarak B sorgulaması yanlış.Formül aşağıdaki şekilde olaçak bazıları gerçekten yok.
Kod:=DÜŞEYARA($B2;MUAVİN!$B$2:$H$1000;3;0)
şimdi oldu sanırım teşekkür ediyorum. ama ben neden yapamadığımı hala anlayamadım. sayıya çevirmiştim defalarca da denedim. ben yevmiye tarihlerini nasıl getirebilirim peki ?İnçeleyiniz.Muavin B Sütunu sayıya çevir.
http://s7.dosya.tc/server5/4u4ru6/duseysara.rar.html