Düşeyara'da Boş Olan Hücre Yerine 0 Yazmasın?

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Merhaba,
Bir konudan dolayı bütün üniversitelerle yazışma yapmamız gerektiğinden işimi kolaylaştırsın diye bir dosya hazırladım. Zarfların üzerinede adresleri tek tek elle yazmak yerine formül ile bir sayfaya çekip zarfların üzerini ordan yazdırmayı düşünüyorum ama bazı üniversitelerin adreslerinde posta kodları, özel adresleri ya da bulundukları ilçeler yazmıyor. Düşeyara formülü ile verileri çekerken boş olan bu ücrelerin yazılması gereken yerler 0 olarak yazıyor ve haliyle yazışmada bu olmuyor :) O yüzden boş olan bu hücrelerin yerine 0 yazmasında yine boş kalsın. Öyle bir şey yapabilmek mümkün mü ?
Eğer formülü ile boş ise boş bırak, değilse düşeyara kullan dedim ama zannedersem tam ayarlayamadım o zaman formül bazısında çalıştı bazısında çalışmadı. Düşündüğüm formül bu idi;
Eğer(sayfa!hücre; "";"";düşeyara...

Son düzenleme:

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Selam

Araçlar>Seçenekler>Sıfır Değerleri nde çeltiği kaldırın

iyi çalışmalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Alternatif olsun.

=eğer(formülünüz="";"";formülünüz)
yada
=eğer(eboşsa(formülünüz);"";formülünüz)

Hücre biçimlendirme ilede yapabilirsiniz.

Formülü girdiğiniz aralığı seçerek Hücre Biçimlendirme / İsteğe uyarlanmıştan Tür bölümüne,

[=0]"";Genel

yazınız..

.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Sayın Ömer Bey, cevabınız için teşekkürler. Sizin formülünüzü görünce hatamı daha iyi anlayabildim.

Özellikle Hücre Biçimlendirme olarak yapılabilen seçenek ileride başka yerlerde işimize yarayabilir. :)