Eğer fonksiyonu (Birden fazla eğer)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
İyi günler benimde EĞER formülü ile ilgili çözemediğim bir konu var
Şimdi depoda 100 kg ürün var ve 10 gün boyunca kg kg eksilecek ve sonucu gün gün tek bir hücreye ekleyecek örneğin

S.No: Depodaki Ürün Giriş Kg. 1. Gün 2.Gün 3. Gün....................10 Gün Kalan Miktar
1 .......... X Ürün......... 100 kg ........... 5 kg......... 3 kg........ 7 Kg ......................... 10 kg ?

mesela 10 güne henüz değer girilmemiş se 9. günü yazacak, 9. güne değer verilmemişse 8 günü yazacak. Bu şekilde 1. güne kadar gidecek. Yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok sevinirim.

Son düzenleme:

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Formül hangi hücrede çalışacak?
Yoksa aradığınız şey Veri Doğrulama mı?

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Ben halen anlamadım.
Kalan Miktarı o hücreye yazdığınızda bu yazdığınız sayıyı ilk günden başlayarak sırasıyla boş olan 1-2-3-...10. gün hücrelerine mi yazsın?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Ben halen anlamadım.
Kalan Miktarı o hücreye yazdığınızda bu yazdığınız sayıyı ilk günden başlayarak sırasıyla boş olan 1-2-3-...10. gün hücrelerine mi yazsın?
Başlangıç kilosu olan 100 kg.... 1 gün diyelim 5 kg eksildi kalan miktar bölümüne 95 yazacak, 2 inci gün 3 kg yazdığımda 1 günü baz almadan 97 yazacak, üçüncü güne 4 kg yazdığımda önceki yazılan değerleri baz almadan 96 yazacak... bu şekilde 10 uncu güne kadar gidecek. Onuncu güne değer girdiğimde önceki günleri hiç hesaba katmadan başlangıç kilosundan çıkarıp sonucu yazacak. Biraz karışık oldu ama ancak bu şekilde anlatabildim.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Giriş C2 hücresinde, Günler de D2-M2 aralığında, Kalan yani formülünüz N2 hücresinde olacak
=C2-DOLAYLI(ADRES(SATIR();3+BAĞ_DEĞ_SAY(D2:M2);1))

İlave: Sizin yerinizde olsam D3-M3 aralığı için de Veri Doğrulama girerim, bir önceki sütun boşsa değer kabul etmesin diyerek

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Giriş C2 hücresinde, Günler de D2-M2 aralığında, Kalan yani formülünüz N2 hücresinde olacak
=C2-DOLAYLI(ADRES(SATIR();3+BAĞ_DEĞ_SAY(D2:M2);1))

İlave: Sizin yerinizde olsam D3-M3 aralığı için de Veri Doğrulama girerim, bir önceki sütun boşsa değer kabul etmesin diyerek
Harika olmuş elinize sağlık. Çok teşekkür ederim