Koordinat Dönüşümü üzerine bir program yazmam gerekti. Kısaca sorunumu izah etmeye çalışayım. Formülümdeki parametrelerim sürekli değişecek. Bunun için "eğer" formülünü içiçe kullanmam gerekiyor. Şöyle ki;
x=G0+(a10*ΔB)+(a20*ΔB2)+(a02*l2)+(a30*ΔB3)+(a12*ΔB*l2)+(a22*ΔB2*l2)+(a04*l4)+(a14*ΔB*l4)
Yukarıdaki formülde ΔBifadesi B-Bo değerinden oluşmaktadır.
B= Benim dönüşütürülmesini istediğim koordinat değeri
Bo= (Bu Bo degerini de ben giriyorum.) B değerime en yakın ülke referans sistemindeki Bo değeri.( Yani Bo seçimimi bir tablo üzerinden yapmam gerekli. misal; b değerim eğer 36.70 ise ben buna en yakın Bo değeri olan 36.5( derece ve dakika cinsinden 36 derece 30 dakika eder) ya da B değerim 40.12 ise Bo değerim yine bu 40.12ye en yakın referans değeri olan 40 olmak zorunda)
Bunun tablosu mevcut ve bu tablo 17 adet Bo değerinden oluşuyor.
Fakat ben "eğer" fonksiyonunu iç içe 7 kereden fazla kullanamıyorum.
(Formulde belirttigim a10, a20, a22 gibi ifadeler satır sutun numarası değildir yanlıs anlasılmasın . tablodaki katsayı degerlerıdır.)
formulu yazmaya "eger Bo=35 ise tablodakı 35'in oldugu katsayıları kullan, eger 35.30 ise 35.30 daki katsayıları kullan...." dıyerek calısıyorum. bu sekılde ancak 7 kademe ılerleyebılıyorum. halbukı Bo=43 e kadar ılerlemem gerekıyor.
Umarım derdımı anlatabılmısımdır. Yardımlarınız ıcın tesekkurler.
x=G0+(a10*ΔB)+(a20*ΔB2)+(a02*l2)+(a30*ΔB3)+(a12*ΔB*l2)+(a22*ΔB2*l2)+(a04*l4)+(a14*ΔB*l4)
Yukarıdaki formülde ΔBifadesi B-Bo değerinden oluşmaktadır.
B= Benim dönüşütürülmesini istediğim koordinat değeri
Bo= (Bu Bo degerini de ben giriyorum.) B değerime en yakın ülke referans sistemindeki Bo değeri.( Yani Bo seçimimi bir tablo üzerinden yapmam gerekli. misal; b değerim eğer 36.70 ise ben buna en yakın Bo değeri olan 36.5( derece ve dakika cinsinden 36 derece 30 dakika eder) ya da B değerim 40.12 ise Bo değerim yine bu 40.12ye en yakın referans değeri olan 40 olmak zorunda)
Bunun tablosu mevcut ve bu tablo 17 adet Bo değerinden oluşuyor.
Fakat ben "eğer" fonksiyonunu iç içe 7 kereden fazla kullanamıyorum.
(Formulde belirttigim a10, a20, a22 gibi ifadeler satır sutun numarası değildir yanlıs anlasılmasın . tablodaki katsayı degerlerıdır.)
formulu yazmaya "eger Bo=35 ise tablodakı 35'in oldugu katsayıları kullan, eger 35.30 ise 35.30 daki katsayıları kullan...." dıyerek calısıyorum. bu sekılde ancak 7 kademe ılerleyebılıyorum. halbukı Bo=43 e kadar ılerlemem gerekıyor.
Umarım derdımı anlatabılmısımdır. Yardımlarınız ıcın tesekkurler.
Ekli dosyalar
-
110.1 KB Görüntüleme: 21