Merhaba arkadaşlar. Bir kaç gündür çözemediğim bir sıkıntım var. İmalat planlama tablosu hazırlıyorum. Burada tezgahların parça işleme sürelerini ve ne zaman yeni parçaya ihtiyaç duyacaklarını tespit etmek istiyorum. Parçaların işlem süreleri belli. Bağlama süreleri belli. Bağlanacak parça miktarı belli. Bu durumda tezgahın bir sonraki ayar süresini belirlemek kolay. Fakat normal hesaplama ile formül yazdığımda molaları hesaba katmıyor ve elle girmek gerekiyor. Ben molalarıda kendiliğinden hesaba katan bir formül yazmak istiyorum. Aşağıdaki örnek gibi. Bu kodu yazdığımda hata veriyor.
=EĞER(N4>10:30;(N4+(K5/(24*60))+(15/(24*60)));(N4+(K5/(24*60))))
İkinci aşamada ise eğer parçalar gündüz vardiyasında bitmiyor ve gece vardiyasında işleme devam edecekse işlem süresini 17:15 te bitirip 22:15 te tekrar başlatmasını sağlamak istiyorum. Şirket bilgisayarları macrolarda sıkıntı verdiği için makro yazmadan bunu halletmemin bir yolu var mı?
Şimdiden teşekkür ederim. Hepinize iyi çalışmalar
=EĞER(N4>10:30;(N4+(K5/(24*60))+(15/(24*60)));(N4+(K5/(24*60))))
İkinci aşamada ise eğer parçalar gündüz vardiyasında bitmiyor ve gece vardiyasında işleme devam edecekse işlem süresini 17:15 te bitirip 22:15 te tekrar başlatmasını sağlamak istiyorum. Şirket bilgisayarları macrolarda sıkıntı verdiği için makro yazmadan bunu halletmemin bir yolu var mı?
Şimdiden teşekkür ederim. Hepinize iyi çalışmalar
Son düzenleme: