Eğer formülü hakkında yardım...

Excel Vers. ve Dili
2003
Slm arkadaşlar forumda yeniyim o yüzden öncelikle selamlar;
excel uygulamaları hakkında kendimi geliştirmek adına kredi kartı tahsilatlarının bankalardan geri dönüşlerini takip edeceğim bir uygulama yapmaya çalışıyorum,yardımınıza ihtiyaç duyduğum konu şu;

"eğer 12 taksit seçildiyse,tutarı 12 ye bölüp %5 komisyon düş" şeklinde bir formül yazmaya çalışıyorum ancak,anladığım kadarıyla bunu 'eğer' komutu ile yazmam olanaksız..nasıl bir çözüm getirebilirim?
yardımcı olursanız çok memnun olurum kitlenmiş durumdayım..

SAYGILARIMLA
Serkan SÖZEN.
_30_ İSTANBUL

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Slm arkadaşlar forumda yeniyim o yüzden öncelikle selamlar;
excel uygulamaları hakkında kendimi geliştirmek adına kredi kartı tahsilatlarının bankalardan geri dönüşlerini takip edeceğim bir uygulama yapmaya çalışıyorum,yardımınıza ihtiyaç duyduğum konu şu;

"eğer 12 taksit seçildiyse,tutarı 12 ye bölüp %5 komisyon düş" şeklinde bir formül yazmaya çalışıyorum ancak,anladığım kadarıyla bunu 'eğer' komutu ile yazmam olanaksız..nasıl bir çözüm getirebilirim?
yardımcı olursanız çok memnun olurum kitlenmiş durumdayım..

SAYGILARIMLA
Serkan SÖZEN.
_30_ İSTANBUL
Merhaba
Foruma hoşgeldiniz.
Taksit sayısı 12 olmazda farklı olursa.
Örnek bir çalışmanız varsa ekleyebilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003
hazırladığım örnek uygulama yok şuan değişik çalışma sayfalarında çalışmalar (taslaklar ) hazırlıyorum
365 günlük takvim üzerinde günlere formül vererek yapmayı planlıyorum yani şöyle 12 ise aralık ayına kadar uzanacak bölünen rakkamlar ,,
diye düşündüm önerileriniz varsa çok sevinirim

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
hazırladığım örnek uygulama yok şuan değişik çalışma sayfalarında çalışmalar (taslaklar ) hazırlıyorum
365 günlük takvim üzerinde günlere formül vererek yapmayı planlıyorum yani şöyle 12 ise aralık ayına kadar uzanacak bölünen rakkamlar ,,
diye düşündüm önerileriniz varsa çok sevinirim
Merhaba
Ben bir ek göndereyim işinize yarayabilir

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
çok teşekkürler ,, hemen deneyeceğim ,, yine yardımınıza ihtiyaç duyabilirim,

Excel Vers. ve Dili
2003
çalışmam ek'te!

Arkadaşlar çalışmam ek'te sadece 1 ay için ve sadece 2 kart için önçalışma yaptım;
cardfinans'ta ocak ayının 1 ve 2 sine , bağlı yine ocak ayının 11 ve 12 sine denemek için formülleri yazdım,
ancak şöyle bir sorun gelişti,formülleri tahsilat hücrelerinin tamamına hem yatay hemde düşey kopyalamam gerekiyor, bu işin bir çözümü varmıdır;
ayrıca yıllık plan sayfasında aylara ait toplam tahsilatımı görmek istiyorum ancak ondada saylalardaki değerleri üst üste nasıl toplayabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok..
öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,,
olumlu olumsuz değerlendirmeleriniz benim için çok önemli
herkese iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Biraz Daha detay Verirseniz

Tam olarak yapmak istediğinizi yazabilir yada dosya içinde örnekle anlatabilirseniz daha kolay yardımcı olunabilir. Kolay gelsin..
Arkadaşlar çalışmam ek'te sadece 1 ay için ve sadece 2 kart için önçalışma yaptım;
cardfinans'ta ocak ayının 1 ve 2 sine , bağlı yine ocak ayının 11 ve 12 sine denemek için formülleri yazdım,
ancak şöyle bir sorun gelişti,formülleri tahsilat hücrelerinin tamamına hem yatay hemde düşey kopyalamam gerekiyor, bu işin bir çözümü varmıdır;
ayrıca yıllık plan sayfasında aylara ait toplam tahsilatımı görmek istiyorum ancak ondada saylalardaki değerleri üst üste nasıl toplayabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok..
öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,,
olumlu olumsuz değerlendirmeleriniz benim için çok önemli
herkese iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2003
BİRİNCİSİ;
tahsilatlar sütununda 196,50 ve 98,25 yazılı satırlardaki formülleri yatay olarak 4 tahsilat sütununa ,aynı zamanda düşey olarakta ayın diğer günlerine kopyalamamın kolay bir yolu varmı?
BİRDİĞERİDE;
Yıllık plan çalışma sayfasındaki günlere ait satırlara world,cardfinans vs. gibi tüm çalışma sayfalarındaki aynı güne ait tahsilatların üst üste toplanmış hallerini yazabileceğim formül varsa öğrenmek istiyorum;

bunlar dışında genel yorum ve fikirlerede ihtiyacım var tabii ki..
genel amaç bankalardan dönen tahsilatların takibini kolaylaştırmak,
forumda daha basit ve daha komplike öneriler de olabileceği düşüncesindeyim,,

ilginiz için çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar yokmu fikri olan kitlendim kaldım,,
malum,elle 1460 tane formül yazmak çok zor olacak :)
yanlış yoldamıyım acaba?