"eğer" formülünde 6 "eğer" den sonra hata veriyor

iyi çalışmalar arkadaşlar,
bu güne kadar eğer formülünü kullandım ve sayı olarak 6 dan fazla eğer kullandığım oldu.ancak ayları yazdırmak istediğimde 8. eğerden sonra hata verdi.ekli sayfada örnek üzerinde izah etmeye çalıştım.teşekkürler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Farklı bakış açısına ne dersiniz?

A1 ve B1 hücrelerinin Biçimine dikkat ediniz.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sayın Bülent,

İstedikleriniz farklı yollarla yapılabilir.

1.Yöntem

A1 hücresine aaaa olarak biçimlendirdikten sonra 01.01.2007 gibi bir tarih yazıp

B1 hücresinede

Kod:
=BÜYÜKHARF(METNEÇEVİR((A1);"aaaa")&" "&METNEÇEVİR((TARİH(YIL(A1);AY(A1)+1;GÜN(A1)));"aaaa"))
2. Yöntem bu aylar ile bir tablo oluşturup Düşeyara formülü ilede değerleri getirebilirsiniz.

Excel dersanesinde bu konu ile ilgili çalışmalar mevcuttur.

3.Yöntem ise

7'den fazla eğer mantığını anlamak ve bunu öğrenmek istersenizde

Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=17327

sn necdet_yesertener çok teşekkür ederim ancak ben ekte sunduğum gibi combobox tan alıp karşılığını yazmak istiyorum.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sn Bülent siz Necdet Beye sormuşsunuz ama 3 nolu mesajımda belirttiğim gibi düşeyara ile yapılmıştır.

sn ali bey kusura bakmayın necdet beyin cevabını yanıtladım sizinkinide okudum ve istediğim gibi çok teşekkür ederim benimde cevabımda değişik bir çözüm buldum onuda incelerseniz memnun olurum yardımlarınız için teşekkürler.iyi akşamlar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Ali Bey sorunuzu yanıtlamış, bende kendisine teşekkür ederim.

Sayın bulentcigali,

Çözüm her zaman tek olmaz, bir sorun bir kaç yöntemle çözülebilir, ama önemli olan en kısa formülü yazmak, e tabi formülün hızlı çalışması da önemli. (Hangi fonksiyon hangi fonksiyona göre daha hızlı çalışır pek bilmiyorum ama, ilerde tıkanmamak için DÜŞEYARA bence bu konu için daha uygun).

Sizi de ayrıca tebrik ederim. EĞER dediniz ve sonunda başırdınız :)

sayın necdet bey ,
size katılıyorum araştırmak çok önemli.ben bu foruma katıldığımdan beri sizlerin bilgilerinden çok yararlandım ve bunun için çok teşekkür ederim.53 yaşımda olmama rağmen birşeyler yapmaya çalışıyor ve sizin gibi arkadaşlardan yardım almak beni çok mutlu ediyor.bu mutluluğu tüm arkadaşlarla paylaşma dileğiyle saygıolar sunuyor ve bu forma yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.sağlıcakla kalın.