Eğer formülünde yardım!

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Sevgili arkadaşlar,
Ben kendimce personel puantaj programı yapmaya çalıştım. Ama en son ufak bir şeyi kaldı. Maaş pusulası kısmında önceki aydan devir bölümünde sağ tarafında (b) (a) ve (s) kısmı var kırmızı ile işaretledim orada rakam + bakiye olduğu zaman (a) - bakiye olduğu zaman (b) olarak otomatik oluyor ama 0 sıfır olduğu zaman (a) da kalıyor (s) olmuyor.
Orada ki veride avans ve harcamalardaki önceki aydan devir bölümünden girdiğin zaman ortaya çıkıyor. Yaptığım formülde mi bir yanlışlık var acaba bilemedim.

Dosyayı ek te gönderiyorum bir yardımcı olursanız sevinirim.

Excel 2007 kullanıyorum.

Ekli dosyalar

ynmcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2025
Sevgili arkadaşlar,
Ben kendimce personel puantaj programı yapmaya çalıştım. Ama en son ufak bir şeyi kaldı. Maaş pusulası kısmında önceki aydan devir bölümünde sağ tarafında (b) (a) ve (s) kısmı var kırmızı ile işaretledim orada rakam + bakiye olduğu zaman (a) - bakiye olduğu zaman (b) olarak otomatik oluyor ama 0 sıfır olduğu zaman (a) da kalıyor (s) olmuyor.
Orada ki veride avans ve harcamalardaki önceki aydan devir bölümünden girdiğin zaman ortaya çıkıyor. Yaptığım formülde mi bir yanlışlık var acaba bilemedim.

Dosyayı ek te gönderiyorum bir yardımcı olursanız sevinirim.

Excel 2007 kullanıyorum.
Syn. Erkan; Ben denedim normal çalışıyor. 0 olduğunda (A) olarak kalmıyor (S) oluyor. Sorunu benmi yanlış anladım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
sevgili kardeşim,
bilmiyorum sıkıntı nerde ama oraya gelen formülde mi sorun var anlamadım öncedende anlattığım gibi oraya gelen sayı avans harcamalar bölümündeki önceki aydan devire girilen sayıya göre değişiyor ve 0 olduğu zaman (a) da kalıyor

*ilknur

Administrator
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Erkan Bey,
Maaş Pusulası sayfasında ki E35 hücresinde ki formülünüzde sıfır sayısını "" içine almışsınız. Excel bunu metin olarak görüyor. Lütfen "" işareti olmadan sıfırı sayı olarak 0 yazınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
ilknur hanım,
öncelikle teşekkür ederim. çok sağolun evet istediğim oldu şu anda.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
şimdi sizden bir yardım talebinde daha bulunacağım. ek te gönderdiğim dosyada;
puantaj bölümü var. Orada günler var Normal gün kısmına formül koymak istiyorum. İstediğim şu Hafta tatili, Resmi Tatil, Bayram Tatili, Yıllık İzin, Ücretli İzin, Ücretsiz izin ve Çalışmadığı gün bölümlerini "1" yaptığım zaman Normal gün kısmı "0" olsun diğer taraflar "0" olduğu zamanda normal gün kısmı "1" olsun istiyorum. eğer formülü ile yapmaya çalıştım ama çok fazla değişken hatası verdi.
Yardımcı olursanız sevinirim.