merhaba arkadaşlar. ben foruma yeni üye oldum ve burada gerçekten güzel şeyler var. bir arkadaşımızın yaptığı kronometre var ben bu kronometrede sayı yükseldikçe değişik yazıların çıkmasını istiyorum. mesela kronometre 0 ile 600 arasında iken "AAA" yazsın 600 - 1200 arasında iken "AAB" yazsın ve bu her 600 sn bir değişecek. Ben yaptım ilkinde AAA oluyor 600 sn sonra AAB oluyor ancak bundan sonra değişmiyor. işte kullandığım formül bu
=EĞER(A1<600,"AAA",EĞER(A1>=600,"AAB",EĞER(A1>=1200,"AAC",EĞER(A1>=1800,"AAD",EĞER(A1>=2400,"AAE","AAF")))))
bunu bu şekilde devam ettirmek istiyorum. ve bu yazdığımın birazı aslında ben iç içe 50 tane EĞER kullanmak istiyorum. bu formülü nasıl yapacağım konusunda yardım edebilirmisiniz. yada 50 tane iç içe eğer kullanmaktansa sizin bildiğiniz daha kısa yöntem varmı.yaptığım dosya ekte var..
şimdiden yorumlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim...
=EĞER(A1<600,"AAA",EĞER(A1>=600,"AAB",EĞER(A1>=1200,"AAC",EĞER(A1>=1800,"AAD",EĞER(A1>=2400,"AAE","AAF")))))
bunu bu şekilde devam ettirmek istiyorum. ve bu yazdığımın birazı aslında ben iç içe 50 tane EĞER kullanmak istiyorum. bu formülü nasıl yapacağım konusunda yardım edebilirmisiniz. yada 50 tane iç içe eğer kullanmaktansa sizin bildiğiniz daha kısa yöntem varmı.yaptığım dosya ekte var..
şimdiden yorumlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim...