Eğer, Soldan, Eğersay ile birden fazla formülü kullanmak

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhaba,

Bir excel tablom var. Tabloda Arayan No, Aranan No alanları olmak üzere iki sütun var. Bu alanlarda Aranan No alanındaki örnek 974520205262 ilk 3 rakamı 974 alıp dünyadaki ülke telefon kodlarıyla karşılaştırmak istiyorum. Ülke telefon kodları listemde var. O listeden bu numaranın Katar'a ait olduğunu ekrana yazdırmak istiyorum. Ve katarı kaç kere arandığına dair kaç satır varsa onuda saymak istiyorum. Bu konuda bana formül konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Örnek belge
http://dosya.co/y73q0r6253m4/Book1.xlsx.html

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Paylaşım sitelerinden uygun olan birisine örnek dosyanızı yükleyip linkini forumda paylaşırsanız cevap almanız kolaylaşır.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-09-2027
Merhaba,

Öncelikle belirtmekte fayda olduğunu düşündüğüm kısım; Ülke kodlarınızı tekrardan kontrol etmenizde fayda var. Söz konusu durum resimde de görüleceği gibi (Örnek: Tacikistan +992, Lihtenstayn +423 olması gerekiyor..)
1539476900576.png
Ben ülke kodu ve ülke adı sütunlarını yer değiştirip telefon numaralarının yanında yardımcı bir sütun kullanarak çözüm ürettim. formül biraz uzun oldu (Arkadaşlarımız Varsa* daha pratik bir formül oluşturabilirler) Bu yardımcı formülde Öncelikle telefon numarasının ilk 4 hanesini, sonra 3, 2, 1 hanelerini sorguladım. Buna göre listede ilk uyuşan ülkeyi bu sütuna yazdırdım. Akabinde EĞERSAY formülü ile ülkeleri saydırdım.

*** Aynı koda sahip olan yerlerde; Listede üstte bulunan yer aranmış sayılmaktadır.

Telefon Numaralarının Yanına [Sheet1 de C2 için]
=EĞERYOKSA(DÜŞEYARA(SAYIYAÇEVİR((SOLDAN($B2;4)));KAYNAK;2;0);EĞERYOKSA(DÜŞEYARA(SAYIYAÇEVİR((SOLDAN($B2;3)));KAYNAK;2;0);(EĞERYOKSA(DÜŞEYARA(SAYIYAÇEVİR((SOLDAN($B2;2)));KAYNAK;2;0);(EĞERYOKSA(DÜŞEYARA(SAYIYAÇEVİR((SOLDAN($B2;1)));KAYNAK;2;0);""))))))

Ülke Aramalarını Saydırmak için [Sheet2 de C2 için]
=EĞERSAY(Sheet1!C:C;B2)

Formülleri uygulandı ve aşağı doğru çoğaltıldı. Örnek Dosya Burada ve Ektedir.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013
Üstad emeğinize, elinize sağlık. Sizin yolladığınız liste üzerinden o tarihte işimi gördüm. Bilgisayarım değişti. İngilizce office programında çalışıyorum. Türkçe office programındada kodu denedim lakin çalıştıramadım. Kod arasında KAYNAK yazılı kısıma diğer tablodaki source alanını tarayıp seçiyorum lakin hata veriyor. KAYNAK kod kısmında belirlenen bir tanım mı bu kelime nedir?

Excel Vers. ve Dili
2013
Üstad aşağıdaki kodu yazdım. Soldan 3 ve 2 karakterleri yazıyor. Lakin 3 ve 2 yoksa 1.sayıyı listelemiyor.

=IFNA(VLOOKUP(VALUE((LEFT($F4;3)));Sheet2!A:B;2;0);IFNA(VLOOKUP(VALUE((LEFT(F4;2)));Sheet2!$A:$B;2;FALSE);VLOOKUP(VALUE((LEFT(F4;1)));Sheet2!A:B;2;0)))