hsyn000
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2012
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 22-08-2027
Merhabalar,
Bir problem ile karşı karşıyayım .
Ekteki dosyada bir ağırlık hesanı yaparken ürünlerin adetlerini girmeden işlem yapılmasın msgbox da lütfen adetleri girin gibi bir uyarı yazısı çıksın işlem yapılmasın ve aynı zamanda seçilen malzemedeye birşey yazmasın istiyorum.
Çok basit bir işlem belki ama çok yol denedim bir türlü sonuç alamadım.
.Aynı zamanda adetler girilmediği zaman Resimdeki gibi seçilen malzemeye bişey getirmesin.(Not normalde malzeme cinsini diğer bilgileri girildiği zaman seçilen malzemeyi gösteriyor)
Denemiş olduğum kodlar aşağıdaki gibidir.
If Empty = SacAdet_txt Then
MsgBox "Adet değer girilmedi."
If ComboBox1.Value = "Sac" Then
Sac_kg_lbl = Format((SacEn_txt.Value * SacBoy_txt.Value * SacKalinlik_txt.Value) * SacAdet_txt.Value * 7.85 / 1000000, "#,##0.00"" KG")
ElseIf SacAdet.txt.Value = "" Then
MsgBox" Adet değer girilmedi."
End If
Bir problem ile karşı karşıyayım .
Ekteki dosyada bir ağırlık hesanı yaparken ürünlerin adetlerini girmeden işlem yapılmasın msgbox da lütfen adetleri girin gibi bir uyarı yazısı çıksın işlem yapılmasın ve aynı zamanda seçilen malzemedeye birşey yazmasın istiyorum.
Çok basit bir işlem belki ama çok yol denedim bir türlü sonuç alamadım.
.Aynı zamanda adetler girilmediği zaman Resimdeki gibi seçilen malzemeye bişey getirmesin.(Not normalde malzeme cinsini diğer bilgileri girildiği zaman seçilen malzemeyi gösteriyor)
Denemiş olduğum kodlar aşağıdaki gibidir.
If Empty = SacAdet_txt Then
MsgBox "Adet değer girilmedi."
If ComboBox1.Value = "Sac" Then
Sac_kg_lbl = Format((SacEn_txt.Value * SacBoy_txt.Value * SacKalinlik_txt.Value) * SacAdet_txt.Value * 7.85 / 1000000, "#,##0.00"" KG")
ElseIf SacAdet.txt.Value = "" Then
MsgBox" Adet değer girilmedi."
End If
Ekli dosyalar
-
84 KB Görüntüleme: 1