eğer ve düşeyara formülünü birlikte kullanmak istiyorum ama nasıl??

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKÇE
merhabalar,

bir hücrede yer alan numarayı başka bir sayfada bulmasını ve aranılan sayfada bulunan o numaranın karışılığına gelen sayı eğer 1'e veya 2'ye veya 3' e eşit ise ilk sayfada bulunan numaranın karşısına yazmasını istiyorum.

teşekkür ederim.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
merhabalar,

bir hücrede yer alan numarayı başka bir sayfada bulmasını ve aranılan sayfada bulunan o numaranın karışılığına gelen sayı eğer 1'e veya 2'ye veya 3' e eşit ise ilk sayfada bulunan numaranın karşısına yazmasını istiyorum.

teşekkür ederim.
Sn easycafe bu şekilde formül yazmak zor, küçük bir örnek ekler misiniz?

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.01.2023
öRENK

öRNEK eKLEYEBİLİRMİSİNİZ....

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKÇE
icmal sayfası var. ve bunun "A1" hücresinde 10-001 nolu bir kişinin sicil numarası var.
personel listesi sayfasında tüm çalışan kişilerin özlük durumalrı belirtiliyor. ben söz konusu sicil numarasının personel listesi sayfasında bulunmasını ve görevi yazan kısım eğer gişe,büfe ya da cafe ise gidip bunu icmal sayfasındaki A2 hücresine yazmasını istiyorum.

açıklayabildim mi bilmiyorum. ama yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
icmal sayfası var. ve bunun "A1" hücresinde 10-001 nolu bir kişinin sicil numarası var.
personel listesi sayfasında tüm çalışan kişilerin özlük durumalrı belirtiliyor. ben söz konusu sicil numarasının personel listesi sayfasında bulunmasını ve görevi yazan kısım eğer gişe,büfe ya da cafe ise gidip bunu icmal sayfasındaki A2 hücresine yazmasını istiyorum.

Küçük bir örnek ekleyeyemiyor musunuz?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr

Merhaba,

Kod:
=EĞER(YADA(DÜŞEYARA(A2;'PERSONEL LİSTESİ'!B:C;2;0)="Gişe Elamanı";DÜŞEYARA(A2;'PERSONEL LİSTESİ'!B:C;2;0)="Büfe Elemanı";DÜŞEYARA(A2;'PERSONEL LİSTESİ'!B:C;2;0)="Cafe Elemanı");DÜŞEYARA(A2;'PERSONEL LİSTESİ'!B:C;2;0);"")
Denermisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKÇE
harika oldu. çok teşekkür ederim.