- Excel Vers. ve Dili
- EXCEL 2010 TÜRKÇE
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 08/04/2020
Elemanların hak etmiş olduğu primleri alabilmeleri bazı koşullara bağlı.
Sayfa 1 de çıkan primlerini alabilmeleri için , öncelikle hedeflerinin % 80 ini tutturmaları gerekiyor. Hedeflerinin hepsinin % 80 i geçmesi durumunda ( Örnek olarak Akhisar mağazanın tanımlanmış 5 farklı ürün hedefi var ) tam prim alıyorlar.
Hedeflerinin tamamının % 100 tutması durumunda hak edişlerinin % 25 fazlasını alıyorlar.
Ben 2 adet kontrol anahtarı kullanarak EĞER formülü ile yapmaya çalıştım.
Bu şekilde 30 adet mağaza var ve her birinde en az 3 eleman var. Bazı elemanlarda hiç koşulsuz primi alacak. Yani onlara ayrı bir sınama ile hakkedişlerini verdirebilmeliyim.
Ustalarımdan ricam, daha kolay veya başka bir yöntemle yapılabilir mi ?
Saygılarımla,
Sayfa 1 de çıkan primlerini alabilmeleri için , öncelikle hedeflerinin % 80 ini tutturmaları gerekiyor. Hedeflerinin hepsinin % 80 i geçmesi durumunda ( Örnek olarak Akhisar mağazanın tanımlanmış 5 farklı ürün hedefi var ) tam prim alıyorlar.
Hedeflerinin tamamının % 100 tutması durumunda hak edişlerinin % 25 fazlasını alıyorlar.
Ben 2 adet kontrol anahtarı kullanarak EĞER formülü ile yapmaya çalıştım.
Bu şekilde 30 adet mağaza var ve her birinde en az 3 eleman var. Bazı elemanlarda hiç koşulsuz primi alacak. Yani onlara ayrı bir sınama ile hakkedişlerini verdirebilmeliyim.
Ustalarımdan ricam, daha kolay veya başka bir yöntemle yapılabilir mi ?
Saygılarımla,
Ekli dosyalar
-
11.9 KB Görüntüleme: 4