"EĞER" ve " S_SAYI_ÜRET()*" fonksiyonları bir arada

Excel Vers. ve Dili
office 2010 vba
arkadaşlar exelde yeniyim.şöyle bir formül oluşturmaya çalışıyorum: Örneğin toplamı verilmiş bir sayıyı aynı satırdaki 10 hücreye 1'den 8'e kadar koşula bağlı ve rastgele olarak dağıtmak istiyorum. Misal; sayımız 50 olsun. ben bir hücreye 50 sayısını veri olarak girdiğimde; yan yana 10 hücredeki sayıların toplamı 50y'i verecek şekilde 1 ile 8 arasında rastgele üretilsin.

=YUVARLA(EĞER(AF8>=85;S_SAYI_ÜRET()*1+7;EĞER(AF8>=70;S_SAYI_ÜRET()*1+5;EĞER(AF8>=60;S_SAYI_ÜRET()*1+3;EĞER(AF8>=0;S_SAYI_ÜRET()*1+1;))));)

benim ürettiğim formülde yaklaşık değerler çıkıyor.bulunan toplam ile girdiğim toplam aynı çıkmıyor. (EK GÖNDERDİM)YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Soruda çelişki var gibi...
"yan yana 10 hücredeki sayıların toplamı 80 'i verecek şekilde 1 ile 8 arasında rastgele üretilsin."
10 hücre toplamı 1-8 arası sayılardan oluşmak zorunda ise hepsi mutlak 8 olmak zorunda ki 8*10=80 olsun?
1 ile 8 arası sayı üretmek istiyorsanız
=RASTGELEARADA(1;8) formülü ile bunu yapabilirsiniz.
Verilen sayı kadar 10 hücrede sayı üretmek ve bu sayının verilen sayıyı aşmamasını istiyorsanız eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2010 vba
ÜSTTEki mesaja EK gönderdim arkadaşım senin gönderdiğin formülde üretilen sayılar 1-8 arası değil yeniden yardımcı olursan sevinirim.teşekkürler.

Son düzenleme: