Eğer Yardım

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 türkçe
Merhaba,

Benim sorunum şu;

C4 Hücresi 16 dan küçükse 16-C4, fakat hücre boş ise işlem yapmamasını veya değerin 0 olmasını istiyorum. Şöyle bir formül uyguluyorum =EĞER(YADA(C4<16;C4>0);16-C4;0) ancak hücre boşken de sonuç 16 olarak çıkıyor. Hücre boşken sonucun sıfır çıkmasını nasıl sağlarım.

Lütfen yardım...

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
istediğiniz hücreye bu formülü yazınız
Kod:
=EĞER(C4="";"";EĞER(C4<16;16-C4;""))
hüçre boş ise hiçbir şey yazmaz dolu ve 16'dan küçük ise 16'dan çıkarır

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 türkçe
Sayın İhsan TANK.

Yardımınız için çok ama çok teşekkür ederim. cevabınız sorunumu tam olarak çözdü.

Hayırlı günler dilerim...

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 türkçe
Benim bi sorum daha olacak;

Ben bu formülü sırasıyla C4, D4, E4,...AG4'e kadar yapıp toplamını almam gerekiyor bunu nasıl yapabilirim acaba...:redface:

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 türkçe
Aslında sorumu eksik sordum kusura bakmayın. Şöylek ki;

Ben bu formülü sırasıyla C4, D4, E4,...AG4'e kadar yapıp toplamını almam gerekiyor fakat F4, M4, T4 ve AA4 BU Toplamın dışında kalacak başka bir değişle formül bu hücreleri kapsamayacak.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
Aslında sorumu eksik sordum kusura bakmayın. Şöylek ki;

Ben bu formülü sırasıyla C4, D4, E4,...AG4'e kadar yapıp toplamını almam gerekiyor fakat F4, M4, T4 ve AA4 BU Toplamın dışında kalacak başka bir değişle formül bu hücreleri kapsamayacak.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
sorunuzu bir örnek dosya ile elle giriş yaparak sorarsanız daha iyi olur

mersilen

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Excel Vers. ve Dili Ofis 2003
selam
af3 içine {=TOPLA(A3:F3-16;H3:M3-16;O3:T3-16;V3:AA3-16;AC3:AE3-16)}
yapıştırıp cntrl+shift+enterla çıkış yap

İ

İhsan Tank

Misafir
Dosyayı ekledim. Şimdiden çok teşekkür ederim...
merhaba
dosyanızda anlamadığım bir nokta var yeşile boyadığınız yerde hiçbirşey yazmıyordu onu bilmiyorum bir de normal mesai saatlerinde hiç gelmedi ise bunu nasıl hesap yapacaksınız bunu açıklamamışsınız.
ama istediğinizi basit bir yardımcı satır kullarak yaptım 4. satırdaki formülü silmeyin. örnek dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 türkçe
merhaba
dosyanızda anlamadığım bir nokta var yeşile boyadığınız yerde hiçbirşey yazmıyordu onu bilmiyorum bir de normal mesai saatlerinde hiç gelmedi ise bunu nasıl hesap yapacaksınız bunu açıklamamışsınız.
ama istediğinizi basit bir yardımcı satır kullarak yaptım 4. satırdaki formülü silmeyin. örnek dosyayı inceleyiniz
Hocam tekrar merhaba,

kişinin gelmediği günlere herhangi bir değer koymayıp yeşile boyuyorum, normal mesai saatlerinde gelmediği günleri de ayrı bir formülle hesaplıyorum.

Yardımlarınız için nekadar teşekkür etsem az gerçekten çok işime yaradı.

Saygılar sunuyorum.

İyi çalışmalar...