Eğersay ile yapılan sayımlara şart koymak

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2007
Merhaba,

Elimdeki listenin B hücresinde istediğim bir değer yazan satırlarının H hücresinde yazan diğer bir değeri sayıp bana toplamı vermesini istiyorum. H hücresinde yazanları eğersay komutu ile saydırabiliyorum ama B hücresindeki şartı eklemeyi başaramadım... Acil yardım bekliyorum...

Örn : B hücresinde A-IP, H hücresinde sabit box kamera yazan satırların ne kadar olduğunun toplamını versin.

Eke örnek bir tablo ekledim..... Formülü bir çözsem ben diğer şartlar için ayrıca değişikliler yapacağım....

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
TOPLAMLAR sayfasında C6 hücresine;
=TOPLA.ÇARPIM((TOPOLOJİ!B3:B3000="A-IP")*(TOPOLOJİ!H3:H3000=TOPLAMLAR!B6))
Formülünü uygulayın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ve türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05.07.2020
Merhaba;

=TOPLA.ÇARPIM(--(TOPOLOJİ!H3:H360=TOPLAMLAR!B6)*(--(TOPOLOJİ!B3:B360=TOPOLOJİ!B3)))

formülü dener misiniz?

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2007
MAALESEF FORMÜLLER İSTEDİĞİM İŞİ YAPMAMA YARDIMCI OLAMADI...... AKLIMDAKİNİ KISACA TEKRAR ANLATAYIM, YARDIMCI OLABİLECEK VAR İSE SEVİNİRİM....

H sutununda dahili sabit box kamera, b hücresinde A-IP yazan satırların kaç adet olduğunun bilgisini versin.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba,

Elimdeki listenin B hücresinde istediğim bir değer yazan satırlarının H hücresinde yazan diğer bir değeri sayıp bana toplamı vermesini istiyorum. H hücresinde yazanları eğersay komutu ile saydırabiliyorum ama B hücresindeki şartı eklemeyi başaramadım... Acil yardım bekliyorum...

Örn : B hücresinde A-IP, H hücresinde sabit box kamera yazan satırların ne kadar olduğunun toplamını versin.

Eke örnek bir tablo ekledim..... Formülü bir çözsem ben diğer şartlar için ayrıca değişikliler yapacağım....
.

Öncelikle buradaki konuları inceleyin.

Toplama Ve Sayma

Sumproduct-Topla.Çarpım Fonksiyonu ve Uygulamaları

http://www.excel.web.tr/f60/excel-2007-ve-excel-2010da-yeni-i-levler-t104353.html

Kendiniz çözebilirsiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ve türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05.07.2020
ya biz yanlış anladık istediğinizi ya da siz anlatamadınız....

şimdi bu iki şartın ayrı ayrı toplanmasını istiyorsanız ikisini ayrı ayrı saydırıp formüllerin arasına bir "+" işareti ekleyin. eğer istediğiniz ikisini de şart olarak aynı anda saydırmaksa cevap 5'tir ve bizim yazdıgımız formüller dogrudur...