Eğitim Takip Kartı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003, türkçe
Arkadaşlar eğitim kartları ile ilgili daha önce de konular açılmış biliyorum; fakat yapılan uygulamalar benim istediğim şekilde olmadıkları için yeni başlık açmak durumunda kaldım.
Biliyorsunuz şirketlerde kalite sorumlularının düzenlemek ve muhafaza etmek durumunda oldukları dökümanlardandır eğitim kartları ve bunlar belirlenmiş bir formatta hazırlanmış tablolar şeklindedir.Bizim formatımız ekte verdiğim dosyada görülebilir.
Benim istediğim, bir arayüz hazırlandıktan sonra, yapacağım her yeni kayıt girişin öncesinde bu formatın kendisini en sona kopyalaması ve yapacağım yeni girişin buraya kaydedilmesi.Bunu bu şekilde istiyorum,zira yapılacak denetlemede bütün kayıtların bu tabloda ardı ardına kaydedildiğinin görülmesi lazım.Tek tek arayüz üzerinden çağırıp göstermem yeterli olmayabilir.Ayrıca toplu çıktı alınması gereken zamanlarda da hazır excel dosyası olması kolayıma geliyor.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Merhaba dostum

Öncelikle kolay gelsin diyor çalışmanda başarılar diliyorum. Göndermiş olduğun dosyayı inceledim sana bir kaç sorum olacak. Mesela bu dosyadan kaç tane dolduracaksın bildiğin gibi excelde bildiğin gibi 256 adet sheet açabilirsin daha fazlasını açamazsın yani her kayıdı aşağıya bir sheet olarak saklamak istersen 256 dan fazlasını açamazsın personel sayısı çoksa maalesef bu çözüm seni pek tatmin edemez. İkinci bir çözümde bir database sayfası hazırlaman her sayfayı doldurduğunda bu kayıt database sayfasına yatay olarak işlenir ve sonra bu sayfaya çağırılabilir. Veya en son çözüm her sayfa doldurulduğunda C nin altına açacağın bir klasör içine uygun bi isimle kaydedilir. Çözümleri bir düşün hangisi sana uygunsa ona göre yardım edeyim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003, türkçe
İlgin için teşekkür ederim Kenantu.
Öncelikle sheet yöntemi çözüm olmaz, sanırım 300 e yakın bir rakamda doldurmam gerekebilir.Bir databaseden çağırma ise mesajımda anlattığım gibi tercih ettiğim bir yöntem değil, çünkü kayıtları sırf arayüzde değil excel dosyasının kendisini de göstermem gerekebilir.
Şu anda bir excel çalışma sayfasında göndermiş olduğum dosyadaki tabloyu, gereken sayı kadar kopyalayıp teker teker dolduruyorum.Ama sayı çok olduğundan, arama yaparak bulmak, silmek ve değişiklik yapmak zor oluyor.Bana excel dosyasının şimdi olduğu gibi oluşturulması ama bütün bu işlemlerin arayüz üzerinden yapılması gerekli.
Tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
dostum o zaman senden ricam şu C nin altında bir eğitim kartları adlı bir klasör yap veya dur ben senin için hazırlayacağım ama eğitim kartlarını tek tek dosya halinde kaydedecek bir makro yazacağım iyişallah işine yarar daha sonra geliştirme işinede yardım ederim

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Tekrardan merhabalar dostum

ekteki klasörü C nin altına at ve içindeki boş formu aç formu doldurduktan sonra kaydet düğmesine bas ve evrağını takip et daha sonra gidip klasörün içine bir daha bak bakalım işine yarayacakmı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003, türkçe
Dediklerini yaptım ama bir değişiklik göremedim.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Merhaba dostum

Hiç bir değişiklik yok derken farklı bir dosya kaydetmedimi yani aynı klasörün içine bir dosya yapmadımı

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Tekrardan merhaba dostum

Sana excel dosyasını gönderiyorum. Ama çalıştırmadan önce C nin altında "EĞİTİM KARTLARI" adında (büyük harfle) bir klasör aç ve bu dosyayı içine at sonra boş dosyayı aç ve personel adı sicili çalıştığı bölümü ve görevini yaz ve kaydet düğmesine bas çalışacaktır ben denedim her şey normal

Excel Vers. ve Dili
excel 2003, türkçe
Teşekkür ederim Kenantu
Tam olarak istediğim bu değildi ama bir yere kadar işimi kolaylaştıracak gibi.Ben artık bunun üzerine bişeyler yaparım.Tekrar teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Dostum

Bunun üzerine yapmak istediklerinide söylersen seve seve yardım etmeye hazırım mesela print olayı onu nasıl yaptırmak istersin hepsinimi yazdırıyorsun yoksa kişi kişimi eğer kişi kişi yazdırıyorsan dosyayı kaydederken bir adette prınt gönderebilir. Veya başka bir şey yaptıracaksan dediğim gibi elimden geleni yapmaya hazırım

İyi Çalışmalar
Kenan TUNÇAY