Eklenti olarak makro

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
Merhaba,

eklenti olarak kaydettiğim aşağıdaki makro, düzgün olarak kaydedip eklenti olarak gösterdiğimde, hem makrolar listesinde görünmüyor, hem de işlevsiz kalıyor. neresini hatalı yaptım? yada yanlış şekilde mi kaydettim?

Sub degistir()
Cells.Replace What:="TP", Replacement:="Type"
Cells.Replace What:="DURUM", Replacement:="Status"
Cells.Replace What:="DOLU", Replacement:="Full"
Cells.Replace What:="BOS", Replacement:="Empty"
End Sub

olarak module oluşturdum. ve excel eklentisi olarak otomotik şekilde addins klasörüne kaydettim. sonra excel i açıp, eklentilerden işaretledim. sonra herhangi bir excel çalışması açtım. alt+f8 yaptım, makroların içinde görünmüyor.

saygılarımla,

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Çalışmaması gayet normal, eklenti haline getirdikten sonra kodları çalıştırmak için tetiklemek gerekir. Kendi kendine çalışamayacağından örneğin sağ-klik menüye yada excel menülerine kodları çalıştıracak bir menü ilave edebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
Sayın leventm,

düzenli olarak bana yenisi gönderilen bir belge üzerinde sürekli olarak "değiştir" komutunu kullanarak değişiklik yaptığım işler var. bu konuyu bu nedenle açtım. bahsettiğiniz gibi kodları çalıştırmak için tetiklemek işi nasıl yapılır bilmediğim için yardım istedim. ama sanırım çözümü bulamazsam bu makroyu herhengi bir belge olarak kaydedip, değiştirmek istediğim belgeyle aynı anda açıp, içindeki makroyu çalıştırıp yararlandıracağım.

saygılar

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
arkadaşım, işin çoğunu halletmişsin azı kalmış.

şimdi araçlar menüsünden özelleştir'i aç. komutlar bölümünden makroları tıkla. özel düğmeyi (gülümseyen sarı yuvarlak) farenin sol tuşu ile tıkla ve tuşu bırakmadan üst menülere götür bırak ( yani taşı). bıraktığında hala seçili olacaktır. sağ tıkla. en aşağıdaki Makro Ata.. yı tıkla.Makro adı bölümüne "degistir" yaz. tamam de (ve sonra kapat de).
işte bu kadar hayırlı uğurlu olsun, güle güle iyi günlerde kullan..
Selamlar..:)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016 EN
Sn.kulomer46

değerli yardımlarınıza minnettarım.
fakat, zaten benim de sorunum makronun o pencerede görünmemesi. size yardımcı olması bakımından, eklenti olarak kaydettiğim dosyayı yollayacağım. amacım, bu makroyu eklenti olarak görmesidir.

değerli cevaplarınızı beklerim,saygılar

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
arkadaşlar merhaba.
önceki msjda ekteki dosyadaki makroyu eklenti olarak kullanabilmenin bir yolu var mıdır?
değerli yardımlarınızı beklerim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Siz dosyanın kendisini ekleyin.

Bahsettiğiniz problemi biliyorum.
Bu nedenle personal macro workbook şeklinde arka planda excel ile her seferinde açılan bir dosyaya bu macroyu kaydeder ve yukarıda anlatıldığı üzere bir düğmeye atarsanız, istediğiniz dosya ile çalışırken bu makronuzu çalıştırabilirsiniz.

Ben de bu şekilde sayfa düzenlemeleri vs amaçlı makrolarımı kullanıyorum.
Zaten sadece siz kullanıyorsanız add-in'e bence gerek yok.
Sevgiler,

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
Sayın onurozt,

bahsettiğiniz makroyu nerede nasıl oluşturabileceğimi anlatmanızı rica ederim,

saygılar