Eşitleme

Excel Vers. ve Dili
2007-ing
Herkese merhaba. Daha yeni kullanmaya başladım bu Exceli. Ben SAYFA1 deki A sütununu SAYFA2 deki A sütununa döngüsel olarak sonsuza eşitlemek istiyorum. Sayfa1 de A1,A2,A3,... Sayfa iki de de aynı şekilde yazsın istiyorum.Şimdiden teşekkürler...

İ

İhsan Tank

Misafir
Herkese merhaba. Daha yeni kullanmaya başladım bu Exceli. Ben SAYFA1 deki A sütununu SAYFA2 deki A sütununa döngüsel olarak sonsuza eşitlemek istiyorum. Sayfa1 de A1,A2,A3,... Sayfa iki de de aynı şekilde yazsın istiyorum.Şimdiden teşekkürler...
merhaba
formül ile yapmak isterseniz
Sayfa2 A1 hücresine eşittir işareti koyun sonra sayfa1 A1 hücresine tıklayın ve aşağıya doğru çoğaltın
kod ile yapmak isterseniz
Sayfa1'in kod bölümüne kopyalarak deneyiniz
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:A1048576")) Is Nothing Then Exit Sub
Dim ts
For ts = 1 To Cells(1048576, "A").End(xlUp).Row
Sheets("Sayfa2").Cells(ts, "A") = Cells(ts, "A")
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007-ing
Yardımlarınız için teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim...

Excel Vers. ve Dili
2007-ing
Gönderdiğiniz makro çok işime yaradı fakat basit kullanım için biraz zor birşey,, kayıt sırasında makro ile kayıt yapmak lazım. Tam olarak sayfa2 A1 hücresine =SAYFA1!A:A formulünü yazıp, hücrenin sağ alt tarafından aşağı doğru çekince formülü sıralı uyguluyor fakat boş olan bölümlere 0 yazıyor. Bunu düzeltmek için ne yapmam gerekir?

İ

İhsan Tank

Misafir
Gönderdiğiniz makro çok işime yaradı fakat basit kullanım için biraz zor birşey,, kayıt sırasında makro ile kayıt yapmak lazım. Tam olarak sayfa2 A1 hücresine =SAYFA1!A:A formulünü yazıp, hücrenin sağ alt tarafından aşağı doğru çekince formülü sıralı uyguluyor fakat boş olan bölümlere 0 yazıyor. Bunu düzeltmek için ne yapmam gerekir?
formülle bunu engellemek dosyanızı daha fazla kasabilir.
illa istiyorum derseniz bir örnek dosya ekleyin. dosyanızı düzenleyip föndereyim

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Yanlış anlamadım ise ,

Sayfa2 A1'e ,

=EĞER(Sayfa1!A:A="";"";Sayfa1!A:A)

Excel Vers. ve Dili
2007-ing
Merhaba,

Yanlış anlamadım ise ,

Sayfa2 A1'e ,

=EĞER(Sayfa1!A:A="";"";Sayfa1!A:A)
Olay çözüldü bu şekilde, ekte de yapmak istediğim çok basit bir çalışma var zaten. Ufkum açıldı, Allah razı olsun..:bravo:

Ekli dosyalar