ockucukay
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 02-07-2025
Merhaba arkadaşlar
Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle görüşmekten mutluyum. Şu aralar yeni bir dosya üzerinde çalışıyorum. Aşağıda yeni veri kaydetmek için kullandığım makroyu koydum.Yapamadığım ise şu;dosyada hazır bir forma girilen verileri bir referans kayıt numarasıyla database kaydetmek, ama kayıt öncesi makro databasede aynı kayıt numarası var mı yok mu kontrol edecek, eğer yoksa yeni kayıt yapacak, varsa aynı referans kayıt numarasına ait eski kaydı bulup değişiklikleri güncelleyecek. Yalnız makroda bunu nasıl yapacağımı çözemedim. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler...
Sub verikaydetsc()
Sheets("Giriş Formu Baskı").Rows("57:57").Insert Shift:=xlDown
Sheets("Giriş Formu Baskı").Rows("56:56").Copy
Sheets("Giriş Formu Baskı").Rows("57:57").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
Sheets("Giriş Formu").Range("L2").Select
End Sub
Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle görüşmekten mutluyum. Şu aralar yeni bir dosya üzerinde çalışıyorum. Aşağıda yeni veri kaydetmek için kullandığım makroyu koydum.Yapamadığım ise şu;dosyada hazır bir forma girilen verileri bir referans kayıt numarasıyla database kaydetmek, ama kayıt öncesi makro databasede aynı kayıt numarası var mı yok mu kontrol edecek, eğer yoksa yeni kayıt yapacak, varsa aynı referans kayıt numarasına ait eski kaydı bulup değişiklikleri güncelleyecek. Yalnız makroda bunu nasıl yapacağımı çözemedim. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler...
Sub verikaydetsc()
Sheets("Giriş Formu Baskı").Rows("57:57").Insert Shift:=xlDown
Sheets("Giriş Formu Baskı").Rows("56:56").Copy
Sheets("Giriş Formu Baskı").Rows("57:57").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
Sheets("Giriş Formu").Range("L2").Select
End Sub