eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29/04/2021
İyi günler arkadaşlar
Ekte yer alan excel sayfasında bulunan a sutununda bankalar b,c,d ... sutunlarında ise banka verileri yer alıyor. Yapmak istediğim a sütününda yer alan vakıfbank,şekerbank vs karşısına denk gelen b,c,d .. sütünlarında bulunan verilerin tablo altında toplanmasını sağlayacak bir formülasyon.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yardımlarınıız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
İyi günler arkadaşlar
Ekte yer alan excel sayfasında bulunan a sutununda bankalar b,c,d ... sutunlarında ise banka verileri yer alıyor. Yapmak istediğim a sütününda yer alan vakıfbank,şekerbank vs karşısına denk gelen b,c,d .. sütünlarında bulunan verilerin tablo altında toplanmasını sağlayacak bir formülasyon.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yardımlarınıız için şimdiden teşekkürler
merhaba
örnek dosyayı incelermisiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
18.06.2019
Bu Arada Bu Kodları Sayın,Korhan Ayhan Hocamızın Çalışmalarından Yararlanarak Yaptım
Allah Razı Olsun Korhan Ayhan'dan

İ

İhsan Tank

Misafir
İyi günler arkadaşlar
syn : akayaloğlu
syn : vedat özer arkadaşımın yaptığı çözüm tam sizin istediğiniz gibi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
29/04/2021
Emeği geçen herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Ellerinize sağlık.allah yar ve yardımcınız olsun.

Excel Vers. ve Dili
18.06.2019
Selamlar,

Sayın Hocalarım
=EĞER($A30<>"";ETOPLA(A$1:A$27;"*"&$A30&"*";B$1:B$27);"")
bunu topla.çarpım ile yapmak mümkünmü uğraştım ama bir türlü yapamadım yalaşık 1 saat uğraştım hemen hemen

Excel Vers. ve Dili
openoffice3.2
iki excel sayfasındaki veya iki sütundaki verilerin aynı olanlarını (örnek;kişi adı soyadı veya tc nosu aynı olanları nasıl eşleştireblilrim? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
18.06.2019
Selamlar,

Sorunuzla ilgili olarak aşagıdaki şekilde arama yapın,

DÜŞEYARA -iNDİS

Yapamazsanız ayrı bir başlık açıp örnek dosya ekleyerek sorunuzu destekleyin.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Selamlar,

Sayın Hocalarım

bunu topla.çarpım ile yapmak mümkünmü uğraştım ama bir türlü yapamadım yalaşık 1 saat uğraştım hemen hemen
Bu mesajı görmeden aynı denemeyi bende yaptım. Yani bir metin içinde geçen kelime yada harf grubuna göre seçip toplam alan bir topla çarpım formülü olabilirni diye ancak çalıştıramadım.
Uzmanların dikkatine iyi çalışmalar..

İ

İhsan Tank

Misafir
Bu mesajı görmeden aynı denemeyi bende yaptım. Yani bir metin içinde geçen kelime yada harf grubuna göre seçip toplam alan bir topla çarpım formülü olabilirni diye ancak çalıştıramadım.
Uzmanların dikkatine iyi çalışmalar..
merhaba
üstteki dosyaya göre
Kod:
=EĞER($A30="";"";TOPLA.ÇARPIM((ESAYIYSA(MBUL($A30;$A$1:$A$27)))*(B$1:B$27)))
bu formül işinizi görür sanırım

İ

İhsan Tank

Misafir
konuyu yukarıdaki örneği değiştirerek vermeye çalıştım...
bu dosyanıza göre çözüm ise
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ESAYIYSA(MBUL($A34;$A$2:$A$28))*(AY($B$2:$B$28)=5)*($C$2:$C$28))
bu formülle