excel 2007 de kendi araç çubuğumu özelleştiremiyorum.

excel 2003 kullandığım araç çubuğu 2007 de eksik bir şekilde görünüyor ve hiçbir şekilde araç çubuğuna müdahale edemiyorum. sorun araç çubuğunun eksik yada görünüp görünmemesi değil. asıl sorun ben 2007 de kendime nasıl bir yeni araç çubuğu oluşturabilirim. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
Excel sayfası açık durumda F1 basarsanız yardım menüsü gelir. Buradaki arama motoruna araç çubuğu yazıp arattırırsanız, değişik açıklamalara ulaşırsınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Excel 2007 de araç çubuğuna müdahale etme şansınız vardır. Bunun için excel 2007 de özel bir menü hazırlanmıştır. Bu menüyü standart olarak ana menünün hemen yanında görebilirsiniz. Bu menüyü özelleştirmek için sağ tıklayıp hızlı erişim araç çuğunu özelleştiri seçmeniz gerekir.
İyi çalışmalar dilerim.

yeni özel araç çubuğu oluşturmayı yapamıyorum

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar ama ben excel yardımı araştırdım soruma cevap bulamadım. ayrıca araç çubuklarını özelleştirme yi sormuyorum. "yeni özel araç çubuğu oluşturmayı yapamıyorum". yardımcı olabilecek birisi varsa memnun olurum.

Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
Başvuru: Excel 2003 komutlarının Excel 2007'deki konumları

Excel yardımda bu başlık benim bir çok sorunumu çözmemde yardımcı oldu.

Menüler, araç çubukları ve bilinen diğer öğeler

Office Excel 2007 uygulaması sekmelerin, grupların ve komutların yanı sıra görevlerinizi yerine getirecek yollar sunan diğer öğeleri de kullanır. Aşağıdaki öğeler, zaten Excel'in daha önceki sürümlerinden alışık olduğunuz menü ve araç çubuklarına benzer. Excel Şerit eşleme çalışma kitabı, bütün eşlenen öğeleri içeren bir çalışma kitabına yönlendirir.

Not:Aceleci olmazda sindire, sindire okursanız çözüme ulaşacağınızı umuyorum. Kolay gelsin.

seceren teşekkürler ama aceleci davranmıyorum. excel helpde bulamadığım şey olmuyor hiçbir zaman. genellikle basit şeyleri bile bazen günlerce kendim bulup çözmek için uğraşırım (sindirmek için). ama lütfen bana içinde bir adet düğme olan özel araç çubuğu nasıl yapılır söylermisin 2007 de.
Ben bunu 2003 de 1 dak yapıyorum. 2007 de bulamadım.

Not :forumda bu konuya benzer her sayfayı inceledim ama bunun cevabını ben bulamadım.

Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
Ben bunu 2003 de 1 dak yapıyorum. 2007 de bulamadım.
Sayın kenanyuk

1 dakikada yapıyorum demişsin doğrudur. Bende 2003 yüklü değil ve birçok komutlarıda unuttum. Sen nasıl yaptığını anlatırsan, ben 2007 karşılaştırma kitabından bakarak yardımcı olmaya çalışayım. Aslında bunu baştan beri yapacağımda, malum iş yerindeyim..... yapamaya bilirimde söz vermeyeyim.

seceren ilgin için teşekkürler
Ekte 2003 de özel araç çubuğu yapılışı var. bunu 2007 nasıl yaparım sorum bu
iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
Resimleri inceleyin. Benim yapabildiklerim bunlar, olmadı dersen canın sağ olsun

teşekkürler seceren

çok teşekkür ederim ilgine ama o şekilde hızlı araç çubugunu özelleştirme değil benim dediğim. özel araç çubuğu oluşturup eklentilerde çalıştırmak. sanırım bu şekilde olmuyor ama 2003 de yapılmış bir araç çubuğu sağlıklı olmasada eklentilerde çıkıyor. yani çubuk orjinali gibi olmuyor dönüşünce. yanlız onada müdahale edilmiyor. yinede tekrar çok teşekkür ederim. ekteki resme bakarsan eğer 2003 de yaptığım çubuk görünüyor.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Kenan bey, Özel Araç Çubukları oluşturmak, bana göre pek pratiği yoktur. Diyeceksiniz neden pratiği yoktur? 1.si bilgisayara format atığınız zaman yaptığınız bütün uğraşlar resetlenir, büyük ihtimale bu tür Özel Araç Çubukları başka bilgisayarda da çıkmaz. Onun için benim önerim : Düğme veya Formlara yönelmenizde fayda görüyorum.

seyit bey teşekkürler yorumunuz için. Ancak ben her bilgisayarda kullanabiliyorum araç çubuklarımı. Hatta 15 gün önce bilgisayarıma formatta attım. araç çubukları kaydettiğiniz dosyada duruyor zaten . araç çubuklarına eklediğimiz düğmelere zaten makro atıyoruz. hatta bu makrolar form vs çalıştırıyor benim uygulamalarımda. ayrıca kodlar dosyada kayıtlı. bunlar nasıl kaybolacak bende anlamadım doğrusu. yinede çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Kenan bey, kodların kaybolacağını demek istememiştim. Demek istediğim, format atıldığı zaman, şekil olarak ikonları münelere yerleştirmek ve onlara biçim vermek. Eğer bunları manuel olarak yapıyorsanız, biraz zaman ve uğraş lazım. Manuel değilde, makrolarla(biçim olarak) yapıyorsanız, fazla ugraş gerektirmez. Bunu demek istemiştim.

Ben bu konuyu başka başlık altında mı açsam acaba belkide başlık soruyu ifade etmiyor. Seyit bey ikonlar vs herşey aynen kalıyor dosyayı nerde açarsanız açın benim bilgisayarda kurulu gibi çalışır sadece belki araç çubuğu kapalı olur onuda herhangi bir araç çubuğunu aktif eder gibi tıklar açarsınız. şimdi ben iyidir yada kötüdür değil bunu 2007 nasıl yapar onu merak ediyorum. iyi çalışmalar

ben buldum kodla oluyor başka türlü menüden bulamadım hr seferinde kod yazmak gerekecekmi ??

Option Explicit

Sub RemoveBar()
On Error Resume Next
Application.CommandBars("xlUtilDemo1").Delete
End Sub

Sub CreateBar()
Dim oBar As CommandBar
Dim oControl As CommandBarControl
RemoveBar
Set oBar = Application.CommandBars.Add
oBar.Name = "xlUtilDemo1"
oBar.Visible = True
Set oControl = oBar.Controls.Add(ID:=1, Before:=1)
oControl.OnAction = "ButtonClicked"
oControl.FaceId = 275
oControl.Caption = "Click me!"
Set oControl = Nothing
Set oBar = Nothing
End Sub

Sub ButtonClicked()
MsgBox "Your button works!!!"
End Sub