Excel 2013 Çok Fazla Kasıyor Bilgisayarı

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016 64 Bit
Merhaba arkadaşlar kullandığım pc 4 gb ram 2 tb hdd AMD Phenom II X4 925 işlemci windows 8 64 bit ve kullandığım ofis sürümüde 2013 64 bit sadece excel de çalışırken excel aşırı derecede yavaş çalışıyor çok kasıyor bu sorun neden olur nasıl çözebilirim windows ve ofice temiz kurulum yaptım sorun düzelmedi güncelleştirmelerini yaptım yine değişen bir şey olmadı,

Excel Vers. ve Dili
Office 2007/2010 eng
baska excel dosyarinda sorun yoksa excel dosyanizi ve formulleri kontrol edin.
excel cok fazla hesap gerektiren birbirine bagli formullerde yavaslama yapar.

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
özellikle özet tablo kullandığım dosyalarda bende aynı sorunu yaşıyorum.Formüller sekmesindeki hesaplama seçeneklerini otomatikten elleye alırsanız biraz rahatlatıyor.Kaydet (Ctrl+S) yapmadan formüllerdeki hesaplamalar yapılmadığından yavaşlama azalabiliyor.Birde otomatik kaydet aralığını biraz uzatmakta fayda olabiliyor.

Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar boş bir excel sayfasında bile kasılma hat sefada, çok sinir bir durum diğer ofis uygulamalarında hiç bir sorun yok sadece excel de böyle oluyor,

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bende Windows 7 64 Bit sistem üzerine 2013 kurulu durumda. Sizin dediğiniz gibi yavaşlık yok. Belki işletim sistemi ile alakalı olabilir. Birde denetim masasından program ekle kaldır menüsünde "File Validation Add-In" eklentisi varsa kaldırmayı deneyin. Belki olumlu sonuç alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Korhan bey dediğiniz eklentiyi yarın kaldırmayı denerim, ama dediğiniz eklenti şu işe yarıyormuş, ve en son 2010 versiyonunu destekliyormuş,

http://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=2807

Office Dosya Doğrulaması, Office 2003 ve 2007 için bir güvenlik eklentisidir. Office Dosya Doğrulaması, İkili Dosya Biçimi dosyalarının Microsoft Office Dosya Biçimi ile uyumlu olduğunu doğrulamak için kullanılır. Dosyalar biçimle uyumsuzsa, kullanıcı, olası güvenlik riskleriyle ilgili olarak bilgilendirilir.

Excel Vers. ve Dili
Yardım için güncel, sorun halen devam etmektedir,