Excel A B C D

Excel Vers. ve Dili
ms 2003
arkadaşlar excelde basit bi eşleştirme tablosu yapmaya calıştım ama başaralı olamadım.a b c d sutünlarında bulunan satılarda ayni isme sahip olanları eşleştirmek istiyorum.örneğin a sütununda 3 satır da ali var b sutununda 5 sırada c sutununda 6.sırada d sutununda 9.sırada yaklaşık böyle 400 satır var işin icinden cıkamadın aynı isimde olanları farklı bi sutun da değil de a b c d sutunları icerisinde eşleştirmek istiyorum.örnekte verdiğim a sutunuda ki ali nin 3 satırda eşleştirilmesi gibi.birde şöyle bi durum var.a sutunda olmuyan bcd sutunlarında oluyor yada b olamayabiliylor acd de oluyor yani satırların bazı kısımları boş diger satırlarda aynı isimler c d a gibi değişebiliyor yerleri nasıl işin içinden cıkacağım.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003
bu hali çok anlaşılır değil.örnek tablo eklerseniz üstadlarımız yardımcı olacaktır.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
......................................

Excel Vers. ve Dili
ms 2003
ekteki excel dosyasında göstermeye calıştım.tablodaki harfleri eşleştirmek istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
27-05-2024
Ben sorduğun sorudan sadece bir sorunun olduğunu anladım başka bir şey anlayamadım

Excel Vers. ve Dili
ms 2003
sayın musculus abcd sutunundaki verilerin aynı olanlarını ya yanı satırlarda eşleştirmek yada farkı bi sutunlarda eşleşenleri görmek istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
ms 2003
Ben sorduğun sorudan sadece bir sorunun olduğunu anladım başka bir şey anlayamadım

arkadaşlar yeni bi kitap ekledim.anlatım eksikliğinden sorunumu tam olarak anlayamadınız sanırım.ekteki tabloda istediğim şeyi anlatmaya calıştım yardımcı olursanız sevinirim.herkese kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
ms 2003
sayın site modları yardım edecek kimse yok mu?

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
neyapmak istediğiniz tam anlaşılmıyor.Sanırım Filtre uygulaması benzeri birşey arıyorsunuz. Formda süz yada filtre diye aratırsanız örnekler bulursunuz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
27-05-2024
Yani bir veri birden fazla sutundaysa farklı bir sutuna aktarılacak tek bir sutundaysa aktarılmayacak doğru anlamışmıyım

Sorununuzu çözmek büyük olasılıkla kolay ama sorunuzu anlamak inanın çok zor

4 sutun veri var ama listelenen 3 sutun ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Son düzenleme: