Excel Çalışma Kitapları arası veri güncelleme

Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
Merhabalar.

Excel Çalışma Kitapları arasında veri kopyalatıyorum (Exceller aynı klasör içinde). Excellerin bulunduğu klasörü kopyaladığımda ya da klasör ismini değiştirdiğimde excel formül içindeki dosya yolunda da ismini ve yolunu değiştiriyordu. Sonradan yeni formül ekledim ve bir kaç değişiklik yapıp kaydettim.Ancak şimdi klasör adı değiştirdiğimde/klasörü farklı yere kopyaladığımda formül içinde değişiklik yapmıyor ve bağlantı güncelleme ekranına yönlendiriyor.

Bir proje için aynı taslağı kullanmam lazım yani verileri sabit yerden aldırmıyorum. Her projenin kendi verileri farklı. Yaklaşık 80 excel'den veri aldığım için güncellemede haliyle zor oluyor ve benim bu işlemi hemen hemen her gün farklı bölmelerde kullanmam lazım yani güncelleme'yi elle yapma zorluk çıkaracak ve zamanımı alacak.

Office 2013 kullanırken bu sıkıntıyı yaşamıyordum şu anda kurumum Office 2016'ya geçiş yaptı. Bu sorunumu ayarlardan düzenleme yolum var mı ya da önerebileceğiniz farklı bir şey varmı (eski excel sürümüme geçemem malum kurum hangi sürümü satın aldıysa onu kullanmak zorundayım)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
Sorun çözüldü.

Excel 2013 olan bir bilgisayarda bütün formülleri yenileyip kaydettim. 2016 da kullanırkende formül güncellemesi yaptı şükür.
Benzer sorunu olan arkadaşlara tavsiyem eski sürümünüzde formüllerinizi güncelleyip kaydedip arşive alın. Diğer sürümlerde kullansanız bile sıkıntısız formüldeki yolu otomatik güncelliyor. Ancak 2016 da (farklı sürümlerde de varmı bilmiyorum) yeniden formül yazıp denerseniz klasör ismi değiştirdiğinizde ya da farklı yere kopyaladığınızda formüldeki dosya yolunu otomatik değiştirmiyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bazen bende böyle bağlantı sorunları yaşıyorum. Çözüme ulaşmanız güzel bir haber..

Yoksa bahsettiğiniz bağlantıları tek tek yenilemek gerçekten yorucu olurdu.