Excel de formül hesaplanmalarının istendiği zaman yapılması.

Arkadaşlar Merhaba
uğraşmalarıma rağmen çözemediğim bir konu vardı. sorunum şu şekilde çalışmakta olduğum excel tablosunda yaklaşık olarak 20.000 satırlık bilgi var ve bu bilgiler her geçen gün daha da artmakta fakat aynı sayfada o kadar çok formül varki artık her hangi bir satıra bir şey yazdığımda excel sürekli olarak hesaplamalar yapıyor ve sistem yavaşlıyor. yapmak istediğim şu ben normal olarak excel tablosuna bilgi girişleri yapayım ama formul hesaplamaları benim istediğim zaman olsun. ben istemeden hesaplama olmasın. böyle bir işlem excel de yapabliyormuyuz. yardımcı olabilirseniz. sevinirim.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Araçlar-Seçenekler-Hesaplama-El ile kısmını seçip deneyiniz.

ALİ Çoık teşekkür ederim. inanki ben bir sürü bunu için formül makro vs. vs. neler neler denedim bilemezsin. ama bazen insan gözünün önündekini göremiyor. Yardımın için çok teşekkür ederim. ellerine sağlık. Saolasın.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba arkadaşlar benim bir sorum var excel de yazdığım bir formüle zaman eklemek istiyorum. Yani bir formül yazacağım bu formüle bağlı bir formül daha ilk formül çalıştıktan sonra 2. formül ilk formülden 10 saniye sonra devreye girsin istiyorum ben bulamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum.