Excel de iki sütun karşılaştırma formülü

Excel Vers. ve Dili
2002
Örnekteki dosya için bir formüle ihtiyacım var.Örnekte Sayfa 1 deki tablo sabit olacak hiç değişmeyecek iki sütunlu ve tutar kısmı var. sayfa 2 de yine iki sütun ve tutar var.Sayfa 1 de tutar yerine yazacağımız formül sayfa 1 a ve b sütünu ile sayfa 2 a ve b sütunu karşılaştırıp aynı olan kısımların tutarlarını sayfa 1 de tutar kısmına yazması gerekiyor.Ben indis le tek sütünlu karşılaştırma yapabildim,iki sütunlu yapamadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
dosyanızı biraz düzenledim

umarım işinizi görür

Ekli dosyalar

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.
sayın espiyonjl boşlukları doldurma olayının bu kadar pratik olduğunu yeni öğrendim
bugün sizden 3 önemli bilgi öğrendim, çok sağolun

dosyaya baktım ve 28 hücreye kadar sınırlandırmışsınız, haddime değil ama biraz daha uzatsaydınız

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
sayın espiyonjl boşlukları doldurma olayının bu kadar pratik olduğunu yeni öğrendim

dosyaya baktım ve 28 hücreye kadar sınırlandırmışsınız, haddime değil ama biraz daha uzatsaydınız
Rica ederim, yardımcı olabiliyorumsa ne mutlu.

28. satır olayına pek dikkat etmemiştim, son dolu hücreye kadar aralık belirlemiştim, tabiki tablonun durumuna göre uzatılabilir.

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
2002
Sayın espiyonajil çalışmanız için çok teşekkür ederim,fakat benim istediğim farklı bir formül;örneği yeniledim.örnekte sayfa 1 de tutar sütununda indis formülünü kullandım ama formülüm yetersiz.Bu formülü iki değişkenli yapmam gerekiyor.
Örnekte sayfa 1 de hiçbir satır ve sütun içeriğinin ve sırasının değişmemisi gerekiyor çünkü başka bir tabloyu bağlantı yapıp değerleri okutacağım.
Tam olarak istediğimi açıklamaya çalışacağım:
Örnekte sayfa 1 deki yönetim ve maaşı sayfa 2 de yönetim maaş olarak arayıp değer varsa tutar kısmına getirecek(2 sayfada da departman-gider adı eşleştirmesi yapacak) diğer satırlar için aynı şey geçerli.
Çok uğraştım ama formülü ikili koşula göre yapamadım.Örnekteki formül tekli koşula göre çalışıyor.Fakat benim işimi görmüyor.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın ramon11,

Tablonuzu zaten iki koşula uygun olarak hazırlamıştım, Sayfa 2 deki boşlukları doldurma işlemini yapmadanmı soruyu çözmek istiyorsunuz yoksa topla.çarpım değilde indis fonskiyonuylamı sonuça ulaşmak istiyorsunuz. Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$A$2:$A$28=ARA(2;1/($A$2:A2<>"");$A$2:A2))*(Sayfa2!$B$2:$B$28=B2)*(Sayfa2!$C$2:$C$28))
sayın hocam bu formülde ARA(2;1/($A$2:A2<>"") bu kısımlar ne ifade ediyo ARA(2 bu iki sayısı sabit hersinde anlamaya çalıştım ama olmadı yardımcı olurmusunuz

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$A$2:$A$28=ARA(2;1/($A$2:A2<>"");$A$2:A2))*(Sayfa2!$B$2:$B$28=B2)*(Sayfa2!$C$2:$C$28))
sayın hocam bu formülde ARA(2;1/($A$2:A2<>"") bu kısımlar ne ifade ediyo ARA(2 bu iki sayısı sabit hersinde anlamaya çalıştım ama olmadı yardımcı olurmusunuz
Merhaba

Aralıktaki son hücreyi bulmak için kullanılır..Detaylı bilgi için linki inceleyiniz..

Satır ve Sütunda Son Değeri Bulma Uygulamaları.

Kullanmamın nedeni ise; Sayfa1 A sütunundaki değerler B sütununa bağlı olarak Ana başlık olarak verilmiş formülü alt hücrelere kopyalarken A sütunundaki son dolu hücreyi topla.çarpımın içine sokmak için formüle ilave ettim. Yani formül C3 hücresinde iken A3 hücresi boş hücredir, fakat bu ilave ile A2:A3 aralığındaki son değeri bularak ( bu değerde A2 hücresindeki değerdir ) ölçüte sokmuş oluruz..

Excel Vers. ve Dili
2002
Sayın espiyonajl; benim tabloya kopyalarken hata yapmışım ;özür dilerim.
Düzeltince tamda isteğim gibi olmuş.Emeğinize çok çok teşekkür ederim,Bilginize sağlık::)))

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam ifadelerinizle soruyu algıladım ama = ARA(2;1/($A$2:A2<>"");$A$2:A2))
ara(2...) 2 ile başlamasını anlayamadım bu bi formül şablonumu vede yukardaki kısmı metin olarak yazabilirmisiniz hani A2den A2 ye <>"" boş değilse gibi ....kusra bakmayın tam anlayamadım anlamını

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
evet hocam ben forumdaki çoğu sayfalara bakmıştım. bu sayfayı hatırladım detaylı anlamaya çalışıcam teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
-

boşlukları doldurmayı pratik olarak nasıl yaptınız

Excel Vers. ve Dili
EXCEL
karşılaştırma

slm arkadaşlar. sizlerden bir ricam olacak. herkesin olduğu gibi işinde listelerle uğraşan kişiler var. bende bunlardan biriyim ve benimde rica edeceğim birşey var. excelde iki listeyi karşılaştırma ve farklı olanları bana ayrı bir listeye vermesi. bu eklediğim excel listesinde açıkladım. yardımlarınızdan dolayı şimdiden teş. ederim.

ne kadar olur bilmiyorum ama bu ufak bir program haline gelmesi mümkün mü?

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
slm arkadaşlar. sizlerden bir ricam olacak. herkesin olduğu gibi işinde listelerle uğraşan kişiler var. bende bunlardan biriyim ve benimde rica edeceğim birşey var. excelde iki listeyi karşılaştırma ve farklı olanları bana ayrı bir listeye vermesi. bu eklediğim excel listesinde açıkladım. yardımlarınızdan dolayı şimdiden teş. ederim.

ne kadar olur bilmiyorum ama bu ufak bir program haline gelmesi mümkün mü?
merhaba
ben sizin dosyanızı formülle yaptım butona hiç gerek kalmadan ihtiyacınızı karşılıyorsa inceleyin lütfen.
Notlar :
I1'deki formülü silmeyiniz.
C3:C30 aralığındaki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
A3:H30 aralığındaki formülleri aşağıya doğru çoğaltınız.
formüllerde 65536 satır baz alınmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Sütunlar arası karşılaştırma yapabilmek

Öncelikle Mrb.
Benim bir sorunum var A hücresinde elimdeki stok adet bulunmakta B hücresinde minumum seviyesi yazmakta
A hücresindeki Adeti B hücresindeki minumun seviyesinin altına ise C hücresini bir renge boyaması mümkünmü acaba ?

İ

İhsan Tank

Misafir
Öncelikle Mrb.
Benim bir sorunum var A hücresinde elimdeki stok adet bulunmakta B hücresinde minumum seviyesi yazmakta
A hücresindeki Adeti B hücresindeki minumun seviyesinin altına ise C hücresini bir renge boyaması mümkünmü acaba ?
dosya yok mu_?