excel dosyası çok yavaşladı, alternatif?!

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba,

Excelde bir iş takip programı oluşturdum fakat tablo üzerinde o kadar çok formül var ki bir süre sonra bu program yavaşlamaya ve işlevini yerine getirmemeye başladı. İlk başta 100 kadar giriş yapılan satır vardı satırlar bittikçe yeni satırlar oluşturdum. Şimdilik 900 satır var ama artık exceli kullanmak işkence haline geldi. Veri girişi de oldukça yoğun olduğundan excel dışında alternatif gerekiyor. Forumdan araştırdığım kadarıyla Access derdime çare olabilir. Siz ne önerirsiniz? Excel dosyasını sadeleştirilmiş hali ile EK'te bulabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
excel yavaşlayınca bilgisayarın hangi özelliğini arttırmak lazım ? kaydederken dış bağlantı değerlerini kaydedemeyen bir dosya var(hata olarak bellek yetersiz diyor). daha üst bilgisayarlarda denedim gine bellek yetersiz diyor.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-11-2019
Excel Kasmaya başladı

sevgili arkadaşlar kullanmış oldugum excel de 8 sayfa var ve bu sayfaların 6 yada 7 tanesinde tahmini 8000 ile 15000 satır değer girilmiş durumda ve bu değerler webden gelen datalarla her 4 dk bir güncelleniyor ana sayfamda ise toplamda 45000 satırlık formül var ve excelimin bellegi bu formülleri düzgün çalıştırmıyor ne yapmam gerekli yada nasıl bir degişiklige gitmem gerekli yardımlarınızı bekliyorum.