Excel Dosyası İçinde Yeni Pencere Açma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Arkadaşlar forum aradım bulamadım. Bir excel dosyası içinde Pencere menüsü içinde Yeni (pencere) sekmesi var. Bunu seçerek ayna sayfaya bağlı yeni pencereler oluşturmak olanağı var. Bunun tam olarak ne işe yaradığı konusunda bilgi verebilir misiniz !!! Teşekkürler

bu pencereyle aynı sayfası bir çok defa açmanı sağlar tekrar pencereye gelip yerleştiri seçtiğinde yatay veya dikey olarak aynı pencereye yerleştirmene yardımcı olur

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Örnek Dosya

İlgine teşekkürler. Özür dilerim, konuya biraz yabancı olduğum için cevabını idrak edemedim. Onun için örnek ibr dosya ekliyorum. Bu dosyada 2 pencere var. Bu pencerlerden herhangi birine bir şey yazdığımda aynısı diğer penceye de otomatikman yazılıyor. Bu durumda bu işelvin bize olan yararı nedir ? Yani nasıl bir işlem için bu özelliği kullanırız ? İlginize şimdiden teşekkürler...

örneğin çalıştığın sayfa da birden fazla veriyi veya tabloyu karşılaştırman gerekiyor ve bunlardan 1 tanesi sayfanın üst tarafında diğeri ise alt tarafta ve ikisinide aynı ekranda görmen gerektiği durumlarda her seferin sayfayı aşağı yukarı kaydırmana gerek kalmayacaktır

benim bazen excel üzerinde kroki çizmem gerekiyor ve daha sonra bu krokiye bakarak bunu ayrıntıya dökmem gerekiyor bu dudrumda bi tarafa kroki diğer tarfata ayrıntı sayfam oluyor bu şekilde hem krokiyi hemde ayrı sayfamı gördüğüm için çalışmama kolaylaşıyor

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Teşekkür

siyar0044 ilgine çok teşekkür ederim. Şimdi anladım konuyu. Hem de çok yararlı bir fonksiyon. Çok sağol.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Teşekkürler

Konu ile ilgili yeterli bilgi alındığından konu kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...