Excel dosyaya müdahele edilememesini sağlamak hk.

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe (Şirketteki İngilizce)
Merhaba,

Konuyu arattım ancak bulamadım.

Ofiste ortak klasörde bulunan excel dosyasına sadece benim veri girişi yapabilmem ve diğer kişilerin dosyayı açtığında sadece görüntüleyebilmesini sağlayan şifreleme sistemi nasıl yapılır?

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
dosyayı farklı kaydet dedikten sonra karşınıza çıkan kaydetme ekranında parola koyma seçeneğinden değiştirme şifresi koyabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/03/2019
Farklı kaydet>genel seçenekler>açma parolası>Değiştirme parolası
bu şekilde 2 parola belirleriseniz ağdakiler açma parolasını bildiklerinden doşyayı salt okunur olarak açacaklar herhangi bir veri girişi yapamazlar.Siz ise değiştirme parolasını bildiğiniz için dosyayı değiştirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
dosyayı farklı kaydet dedikten sonra karşınıza çıkan kaydetme ekranında parola koyma seçeneğinden değiştirme şifresi koyabilirsiniz.

Sizin söylediğiniz şeyi daha dosya görüntülenmeden şifre girerek giriş yapılıyor diye biliyorum. Ben Bir nevi karşıdaki kişinin read only gibi görebilmesini sağlamak istiyorum.. mesela bir çok excel dosyalar geliyor genel müdürlükten.. biz onlarda değişiklik yapamıyoruz. yada pdf olarak mı kaydetmek gerekli.. Bilemedim ben :)

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
hımm değiştirme parolası işinizi görmüyor demek öylemi:) üstatlardan buna mutlaka bir yöntem gelecektir:)

Excel Vers. ve Dili
Farklı kaydet>genel seçenekler>açma parolası>Değiştirme parolası
bu şekilde 2 parola belirleriseniz ağdakiler açma parolasını bildiklerinden doşyayı salt okunur olarak açacaklar herhangi bir veri girişi yapamazlar.Siz ise değiştirme parolasını bildiğiniz için dosyayı değiştirebilirsiniz.
DEnedim ancak excel ilk açıldığında şifre istiyor. Şifre istememesi lazım..

Excel Vers. ve Dili
hımm değiştirme parolası işinizi görmüyor demek öylemi:) üstatlardan buna mutlaka bir yöntem gelecektir:)
Yok hayır başka bir dosyada bunu uygulayacağım.. Bilmiyordum öğrenmiş oldum. Ancak tam istediğim ilk görüntülemede şifre istemeden müdahelesiz görüntülenmesi..

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Mesela bu kod sayfadaki formül içeren hücrelerin değiştirilmemesini sağlıyor.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.HasFormula Then Target.Offset(, 1).Activate
End Sub

bulentkars

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-03-2027
İlgili sayfanın kod bölümüne yapıştırınız
Private Sub Workbook_BeforeSave _
() '(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
sifre = InputBox("İşçi Maaş İcmali olduğundan Kayıt için Þifre Girmelisiniz.", _
"Yetkili Kişi", "Kaydetmek İçin Þifre girin")
If sifre = "123456" Then '�rnek Þifre olarak 123456
MsgBox "Kayıt işlemi tamamlandı", vbInformation, _
"KAYIT BAÞARILI"
Else
MsgBox "Yanlış şifre girdiniz." & Chr(13) & _
"Dosya kaydedilemedi", vbCritical, "HATALI ÞİFRE"
Cancel = True
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
merhaba bu kodda da şifre istiyor.beyfendinin istediği sadece değişim yapılmak istendiğinde çıkacak bir şifre ekranı.

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşım benim anladığım kadarıyla sen dosyanın açılıp herkesin görmesini ancak üzerinde her hangi bir değişiklik yapılmasını istemiyorsunuz bütün sayfayı seçip özelliklerden kilitli sekmesini tıklayın ondan sonra da araçlar koruma sayfayı koru diyip şifre veriniz

hem yazılan formüller görülmez hemde safya üzerinde oynama yapamazlar