Excel fatura şablonu acil yardım

Katılım
13 Kasım 2017
Mesajlar
2
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
TÜRKÇE
Arkadaşlar herkese merhabalar. Resimde gördüğünüz Faturanın dizaynını Akınsoft programında yapamadım bu yüzden excel de tasarım yapmaya karar verdim fakat onuda beceremedim. Bu konu hakkında yardımcı olabilicek arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..


 
Katılım
10 Ekim 2013
Mesajlar
424
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 (64bit) - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/05/2022
Merhaba;

Faturaların maliye bakanlığından onaylı olması gerekli diye biliyorum. Bilgisayar ortamında kendiniz hazırlayıp kendiniz baskı alırsanız başınıza bir dert açmış olmaz mısınız? Bu işin kontrolleri var, müfeettişleri var..

Bende kendi çapımda ufaktan bir firma kurma işlerine girdim de, fatura bana da lazım. Bilen arkadaşlardan konu ile ilgili bilgi rica edeceğim.

Sıkıntı olmazsa excelde bir şablon hazırlayıp çıktılarını almak benim de çok işime gelirdi doğrusu.
 

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,486
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Adresin ve ismin ait olduğu firma Kocaeli'nde yerleşik ve baya da teşkilatlı görünen bir firma. Dolayısı ile baskı fatura değil de , arkadaş matbaaya örnek hazırlamaya çalışıyor olabilir.

Bunun için Akınsoft'un sabit tool'ları ve alan doldurucu textboxları yetersiz olabilir. Excel'de ise baya bir ustaca dizayn ve dışardan eklenecek malzeme gerektirebilir. Ancak , dizaynın en çabuk ve çeşitle oluşturulacağı zemin MAC platformlu ve grafik programı yüklenmiş cihazlardır. Bu da bütün matbaalarda bulunur.

Bütün ticari döküman basımları Maliye Bakanlığı onaylı olmak zorunda, bunun onay logosu da buna yetkili matbaalarda bulunur. Onların da kuruluş evrakı olmadan fatura sayfa adedi belli olmadan fatura baskı iznini görmeden yapmaları mümkün değil . Baskı yapıldığında da ebat çizim delgeç yeri numara vs boşlukları onlar ayarlıyor. Zaten fatura verenden ve alandan nüsha olarak alınarak tescille ve birbiri ile karşılaştırıldığından Maliye izinsiz evrak bulursa çok baş ağrıtır.

Diğer konu ise ; firma kurarken hemen baskıya geçmemek ama isim ya da logo çatışması olup olmadığını denetletmektir. 1 Sene sonra tesadüfi de olsa benzerlik yüzünden ismini logosunu tescil ettirmiş bir firmanın isim hakkını izinsiz kullanmak , isim simge taklit odağı ilan edilmek vs cezai itirazı ile durup dururken karşılaşmak hoş sonuçlar yaratmayabilir.
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Ekim 2013
Mesajlar
424
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 (64bit) - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/05/2022
Açıklayıcı yanıtınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler sayın cems şahsım adına çok faydalı oldu.
 
Katılım
2 Şubat 2008
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Anemis arkadaşın demek istediği Faturanun komplesini çıkarmak değil, Hali hazırda olan faturanın üzerine çıktı almak.

Eğer sende işyeri kuracaksan bulunduğun ilin anlaşmalı matbaasından Fatura veya gerekli evrakları bastırıp örnek fazla numune isteyim excelde ayarlayıp çıktı alabilirsin.
 
Katılım
13 Kasım 2017
Mesajlar
2
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
TÜRKÇE
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi baskıya dizayn ayarlamaya çalışıyorum, faturaların hepsi maatbada basıldı ve onaylı. Sadece yapmamız gerekn şey fatura dizaynı excelde veya akınsoftta hepsi bu..
 

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,486
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
ylı. Sadece yapmamız gerekn şey fatura dizaynı excelde veya akınsoftta hepsi bu..
Bu durumda iki yol var gibi ..

Bizde lisanslı Akınsoft olmayacağından, fatura örneğini Akınsoft teknikeri ile paylaşmak ve nereye hangi bilginin gelmesi gerektiğini söylemek ilk yol . Onlar programın içine girerek baskı adreslerini değiştirip kaydırıp çoğaltabilir ve size uygun hacmi ve hesapları oluşturabilir. Sanıyorum o program başka diğer işe ve muhasebeye gerekli analizleri de çıkarıp satış sonrası işi de azaltıyor.

Ya da boş bir excel sayfasında ilk satırda soldan sağa fatura üstüne basılacak standart ve değişken bilgileri içeren bilgilerin başlığını yazacak ve 2ci satıra el ile data gireceksiniz. Daha sonra ikinci boş sayfada print alınırken kutulara isabetini bilgileri hücrelere ilk anda el ile yerleştirip basarak deneyecek ve tam hücreleri bulacaksınız. Bunların diğer data sayfasından otomatik gelmesi için gerekli kodlamaları yapmak için de o dosyayı buraya www.dosya.tc adresine zipleyerek yükleyip verdiği linki burada paylaşın. Size otomasyon konusunda yardım edilecektir.

Ancak kesin olan, siz aktif olarak baya deneme yapıp kağıt harcayacaksınız. Bunu orj fatura ile asla yapmayın , ya fotokopi üzerinde deneyin ya da matbaadan geçersizleştirilmiş şerit fatura alın ve üstünde uygulayın.

Kağıdın milimetresine , baskının ve printerin modeline göre yapılacak ayarlar maalesef orada yapılabilir. Kesin olan mürekkep değil vuruşlu printer gerektiği ...
 
Üst